Annonce
Esbjerg

Urent trav i biogas-sag

Læserbrev. Stort tillykke til Østerbyen, fordi det lykkedes at stoppe planerne om at etablere et biogasanlæg i Østerbyen.

Man må også anerkende kampgejsten, da det lykkedes beboere og lokalråd i Østerbyen at overbevise Venstres byrådsgruppe, med borgmesteren i spidsen om at stoppe projektet, før høringsfristen var udløbet, og alle havde fået mulighed for at læse høringssvarene.

Normalt er det nemlig sådan, at når en sag sendes i høring, så udtaler man sig først, når sagen er behandlet og indsigelserne er drøftet politisk. Men det er der så lavet om på nu, og fremover kan vi så forvente, at der er "frit trav", inden høringssvar behandles i diverse fagudvalg.

SF har hele tiden været skeptisk i forhold til etablering af biogasanlægget, især i forhold til lugtgener, men også den tunge transport af biomasse udefra, som projektet ville have medført. Derfor har vi ikke deltaget i kapløbet om at komme først med det glade budskab om, at biogasanlægget nu er stendødt.

Vi bakker op om beslutningen, siger endnu engang tillykke til Østerbyen og håber, at I fremover får flere gode projekter realiseret ikke mindst nu, hvor der også er aftalt dialogmøder mellem lokalråd, havn og Esbjerg kommune, omkring løsning af problemer vedrørende havnestøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Annonce