Annonce
Læserbrev

Urimelige besparelser

Læserbrev: Knap var afstemningen i byrådet om budgettet for de kommende år slut, før der var udsendt en pressemeddelelse, hvori borgmester H.P. Geil konstaterer, at det nye budget “prioriterer kernevelfærden mest muligt”.

I budgettet er der heldigvis afsat flere penge til ældreområdet, hvilket også er helt nødvendigt, da antallet af plejekrævende ældre forventes at stige eksplosivt i de kommende år.

Men ser man på, hvor de ekstra millioner til ældreområdet kommer fra, er der grund til dybe panderynker. Løftet af ældreområdet finansieres i vidt omfang af borgere med handicap og af socialt udsatte.

De beskyttede værksteder, der giver mange borgere et godt livsindhold, skal fremover spare 3,8 mio. årligt. Det betyder, at arbejdsugen fremover kun er på fire dage og weekenden - som for mange er lang nok i forvejen - bliver endnu længere og livskvaliteten dermed forringet.

I pressemeddelelsen skriver borgmesteren, at der er et stort pres på mange velfærdsområder og nævner blandt andet det specialiserede område. Det til trods reduceres tilskuddet til netop det specialiserede voksenområde med årligt 4,5 mio. kroner. Derudover rummer budgettet besparelse på tilsammen knap 5 mio. kroner årligt på blandt andet bostøtteordninger, sociale væresteder og mentorordninger.

Fra socialdemokratisk side stemte vi imod budgettet. For på trods af positive elementer, så kan vi ganske enkelt ikke stå bag et budget, der i ekstrem grad rammer de svageste borgere. Borgere, der på mange måder ikke har det let her i livet. Borgere, som fællesskabet burde tage sig af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce