Annonce
Læserbrev

Urimelige besparelser

Annonce

Læserbrev: Knap var afstemningen i byrådet om budgettet for de kommende år slut, før der var udsendt en pressemeddelelse, hvori borgmester H.P. Geil konstaterer, at det nye budget “prioriterer kernevelfærden mest muligt”.

I budgettet er der heldigvis afsat flere penge til ældreområdet, hvilket også er helt nødvendigt, da antallet af plejekrævende ældre forventes at stige eksplosivt i de kommende år.

Men ser man på, hvor de ekstra millioner til ældreområdet kommer fra, er der grund til dybe panderynker. Løftet af ældreområdet finansieres i vidt omfang af borgere med handicap og af socialt udsatte.

De beskyttede værksteder, der giver mange borgere et godt livsindhold, skal fremover spare 3,8 mio. årligt. Det betyder, at arbejdsugen fremover kun er på fire dage og weekenden - som for mange er lang nok i forvejen - bliver endnu længere og livskvaliteten dermed forringet.

I pressemeddelelsen skriver borgmesteren, at der er et stort pres på mange velfærdsområder og nævner blandt andet det specialiserede område. Det til trods reduceres tilskuddet til netop det specialiserede voksenområde med årligt 4,5 mio. kroner. Derudover rummer budgettet besparelse på tilsammen knap 5 mio. kroner årligt på blandt andet bostøtteordninger, sociale væresteder og mentorordninger.

Fra socialdemokratisk side stemte vi imod budgettet. For på trods af positive elementer, så kan vi ganske enkelt ikke stå bag et budget, der i ekstrem grad rammer de svageste borgere. Borgere, der på mange måder ikke har det let her i livet. Borgere, som fællesskabet burde tage sig af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce