Annonce
Erhverv

Uro i handelsby: Supermarked hapser centrets trækplaster

Pernille Hansen (t.v.), indehaver af Klokkeblomst, Palle Hansen, indehaver af herretøjsforretningen Palle og Sport1, er sammen med Charlotte Tjørnelund, som driver Farvehexen i Kruså, bekymrede for, hvad apotekets flytning til SuperBrugsen får af konsekvenser for Padborg Torvecenter. Foto: Bo Nielsen
Normalt samarbejdes der om meget i Padborg Shopping, men da SuperBrugsen kunne annoncere, at Padborg Apotek flytter ind i brugsen og forlader Padborg Torvecenter, kom det som et chok hos de af medlemmerne, der har adresse i torvecentret.

Padborg: Hov, blev det lige lidt sværere at drive detailhandelsforretning dér?

Butikkerne i Padborg Torvecenter jublede bestemt ikke, da SuperBrugsen forleden udbredte budskabet om, at Padborg Apotek flytter indenfor i SuperBrugsen, som også byens bager gjorde det for fire år siden.

- Vi er selvfølgelig ikke super stolte af, at SuperBrugsen får dem (Padborg Apotek, red.) trukket over til sig. Vi mister dagligt mellem 200 og 300 kunder, som kommer forbi os i torvecentret. Det er vi ikke glade for, siger Palle Hansen, som driver herretøjsbutikken Palle og sportsbutikken Sport1.

- Vi er drønærgerlige på vores centers vegne. Man kunne selvfølgelig sige, at man bare kan gå over til os, men det gør folk ikke. Vi har da også holdt et møde i centret, fordi vi må se, hvad vi så kan finde på, fortæller Palle Hansen.

Det kom som lyn fra en klar himmel, da apotekets flytning blev offentliggjort.

- Det har de fuldstændig holdt hemmeligt, brugsen og dens bestyrelse, siger Palle Hansen, der ellers sidder i bestyrelsen for Padborg Shopping sammen med brugsuddeler Peter Damgaard Madsen.

Annonce
Vi er nødt til at kigge på, hvad der er bedst for os.

Anna Marie Bucka, apoteker, Padborg Apotek

Frygter, det bliver fatalt

Pernille Hansen, der er indehaver af blomster- og gavebutikken Klokkeblomst, som er nabo til apoteket, er langt fra tryg ved udsigten til at miste centrets trækplaster.

- Kort og godt: Det kan blive fatalt. Der er jo nogle af de strøgkunder, som går forbi, der også kigger ind hos os. Det er klart en del af vores omsætning, forklarer Pernille Hansen, der heller ikke tør sætte sin lid til, at kunder, som har ordnet, hvad de skal i SuperBrugsen, fortsætter over i torvecentret.

Og det er ikke blot butiksindehaverne i torvecentret, der synes, det er øv, at apoteket flytter. Charlotte Tjørnelund, som er mor til Pernille Hansen og driver butikken Farvehexen i Kruså, gav udtryk for sin utilfredshed på Facebook med et opslag, der mandag havde fået 90 kommentarer med på vejen og var blevet delt 63 gange.

- Jeg tænker på hele området. Det kan ikke nytte, at man bliver ved med at være så navlebeskuende. Vi er nødt til at være mange om at trække læsset. Det kan fire-fem forretninger ikke klare selv i fremtiden, siger Charlotte Tjørnelund og sender en stikpille i retning af brugsuddeler Peter Damgaard Madsen, som "ikke har følelser i klemme".

SuperBrugsens idé

- Problemet er måske, at hvis man er ansat, så har man ikke det samme hjerteblod som os i specialbutikkerne, der har det som vores levebrød. Vi kæmper med næb og klør for at overleve, understreger hun.

Og så gør det måske heller ikke stemningen bedre, at det ikke var apotekets egen idé at flytte ind hos SuperBrugsen.

- Det var i høj grad et ønske hos brugsen, siger apoteker Anna Marie Bucka, som tilføjer, at det var SuperBrugsen, der tog initiativet.

- Det er den vej, udviklingen går. Vi vil gerne gøre det nemt for vores kunder, som det er med "shop i shop", hvor de kan handle både apotekervarer, bagervarer og dagligvarer samme sted, forklarer Anna Marie Bucka.

Padborg Apotek, som er en filial af Tinglev Apotek, kommer til at have de samme varer på hylderne og de samme medarbejdere bag skrankerne. Det er kun adressen, der ændres på, når datoen nærmer sig 1. maj 2020.

- Arealet er mindre, men vi investerer i en robot, så vi kan have mange flere varer på samme areal, forklarer Anna Marie Bucka.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce