Annonce
Tønder

Uro i kulissen: Formand og bestyrelse fortsætter i lokal Venstre-forening

Irene Holk Lund valgte i november at skifte vælgerforeningen i Løgumkloster ud med den i Højer. Efter at bestyrelsen i Løgumkloster og omegns Venstre blev genvalgt tirsdag aften har hun ingen ambitioner om at vende tilbage, selv om hun har været medlem i Løgumkloster i over 25 år og hjertet ifølge hende fortsat banker for Løgumkloster. Foto: André Thorup
Venstre-formand i Løgumkloster, Peter Nielsen, og hans bestyrelse blev genvalgt på foreningens generalforsamling tirsdag aften. Det får byrådsmedlem Irene Holk Lund (V) til fortsat at holde sig væk. Afvist V-medlem kalder bestyrelsen for "en kolbøttefabrik".

LØGUMKLOSTER: Det vakte opsigt, da kommunalpolitiker og formand for sundhedsudvalget, Venstre-kvinde Irene Holk Lund, brød med sin lokale vælgerforening i Løgumkloster og meldte sig ind i Venstre i Højer.

- Jeg ikke kan stole på den bestyrelse efter deres trussel om eksklusion. Derfor har jeg også sagt, at jeg ikke ønsker at snakke med vælgerforeningen i Løgumkloster, før der er sket en markant udskiftning i bestyrelsen.

Sådan sagde Irene Holk Lund før tirsdagens generalforsamling i Løgumkloster og omegns Venstre, og hun fastholder standpunktet efter det afviklede årsmøde.

Her blev formand Peter Nielsen genvalgt, og de samme skete for de to andre bestyrelsesmedlemmer, der var på valg. Tidligere Venstre-formand i Løgumkloster, Svend Rasmussen, Ellum, stillede op som modkandidat, dog uden at være i nærheden af at blive valgt.

Med omkring 50 deltagere oplevede generalforsamlingen ekstraordinær stor bevågenhed. I sin årsberetning var Peter Nielsen blandt andet inde på problematikken omkring Irene Holk Lunds skifte.

- Vi har mistet en god kvinde, men det er hende, der har afbrudt samarbejde med os. Hun vil ikke i kontakt med os, lyder det fra formanden.

Irene Holk Lund opfatter situationen diametralt modsat.

- Bestyrelsen mener, at jeg har forladt dem og vendt dem ryggen. Jeg mener, at det er dem, som har ophørt samarbejdet med deres trussel om eksklusion, siger hun.

Annonce
Det er rent diktatur og langt fra det Venstre, som er kendetegnet som et demokratisk parti med højt til loftet som i resten af Venstre i Tønder Kommune.

Irene Holk Lund (V), formand for sundhedsudvalget i Tønder Kommune, bosat i Løgumkloster, medlem af Venstre i Højer

Kolbøttefabrik

Også JydskeVestkystens omtale af Linda Dam Havmøller, der to dage før generalforsamlingen blev afvist som medlem, kom til debat. Afvisningen skete blandt andet med henvisning til, at Linda Havmøller ikke fuldtud erklærede sig enig i bestyrelsens målsætninger.

- Hun vil ikke gå ind for det, vi går ind for. Det spektakel vil vi ikke have, nævnte Peter Nielsen som begrundelsen for afvisningen.

Det fik samme dag Linda Dam Havmøller til tasterne på Facebook.

- Jeg er rystet - sikken en kolbøttefabrik, skrev hun og fortsatte:

- Min bekymring for Venstre i Løgumkloster er på ingen måde blevet mindre efter at have fået bekræftet, at det er en yderst lukket klub og tilsyneladende kun for medlemmer, der ikke stiller spørgsmål eller tænker selv.

Opslaget blev efterfølgende flittigt delt og kommenteret. Den gennemgående holdning i kommentarfeltet var fuld opbakning til det afviste medlem og hovedrysten over bestyrelsens håndtering.

Peter Nielsen siger, at Linda Havmøllers afvisning også var et emne på generalforsamlingen.

- Det blev der spurgt til. Jeg svarede, at det er helt galt, når man nedværdiger os på Facebook. Sådan nogle kan vi ikke have med. Hun vil os umiddelbart ikke noget godt, lyder det fra den genvalgte formand.

Rent diktatur

Irene Holk Lund var ikke tilstede på generalforsamlingen på Central Hotellet, fordi hun ikke længere er medlem. Og i kølvandet på sine egne oplevelser, samt afvisningen af Linda Havmøller som medlem, vender hun heller ikke tilbage til vælgerforeningen foreløbig.

- Peter Nielsen vil gerne styre andre. Personer som stiller opklarende spørgsmål bliver mødt med trussel om eksklusion eller bliver nægtet medlemsskab. Det er rent diktatur og langt fra det Venstre, som er kendetegnet som et demokratisk parti med højt til loftet som i resten af Venstre i Tønder Kommune, siger hun.

Med Irene Holk Lund som indskrevet medlem i Højer og altså uden umiddelbar udsigt til at vende tilbage, mangler Løgumkloster muligvis en lokal stemmesluger ved det kommende valg. Det tager Peter Nielsen med ophøjet ro.

- Det bliver ikke noget problem. Vi har allerede nogle i støbeskeen, lyder det fra formanden.

Det lykkedes ikke JydskeVestkysten onsdag at få en kommentar til situationen af formanden for Venstres kommuneforening Kim Tygesen, Løgumkloster.

Bestyrelsen

Efter generalforsamlingen i Venstre for Løgumkloster og omegn består den lokale bestyrelse af formand Peter Nielsen (genvalgt), næstformand Peter Hattens (genvalgt), samt Keld Hauborg, Anders Jørgensen og Orla Wind (genvalgt). Hans Pedersen er kasserer i vælgerforeningen, men ikke medlem af bestyrelsen.

Generalforsamlingen i Venstre i Løgumkloster var den første af i alt 15 årsmøde i lokale V-vælgerforeninger i Tønder Kommune i løbet af foråret. Møderækken kulminerer den 16. april, hvor der er indkaldt til opstilling af Venstres spids- og dermed borgmesterkandidat forud for kommunalvalget i efteråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce