x
Annonce
Læserbrev

Uro på Høje Kolstrup er fortid

Læserbrev: I mandags kunne vi i avisen læse, at der havde være en episode på Høje Kolstrup, hvor en vægter blev truet af fem til seks utilpassede unge og efterfølgende udsat for stenkast.

Den 11. juli skriver Henrik Dahl at han mener, der er tale om en gruppe unge indvandrere, der vil forsøge at erobre magten over afgrænsede områder – i det her tilfælde må det være Høje Kolstrup, han mener?

Ja – Høje Kolstrup har været på ghetto-listen og har måske tidligere være forbundet med uro. Men det er fortid nu, og vi er ikke bekendt med, at der skulle være banderelaterede grupperinger i vores boligafdelinger. Høje Kolstrup har de seneste år gennemgået en stor renovering dog området fremstår i dag som et attraktivt og velfungerende boligområde.

Vi vil også kraftigt understrege, at ingen endnu ved, om de pågældende unge har noget tilhørsforhold til Høje Kolstrup. Den 11. juli er der for eksempel en artikel i avisen om ”alternative unge” der samles på Sønderstrand.

Hvordan Henrik Dahl kan få en episode med fem til seks utilpassede unge til at udvikle sig til en banderelateret overtagelse af Høje Kolstrup er vi helt uforstående overfor og vi synes det er ærgerligt, at han som udlændingeordfører for LA er medvirkende at skabe et negativt billede af området. For det fortjener det ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce