Annonce
Sydjylland

Uro til Carl Holst-møde: V-folk stemte blankt

Carl Holst blev onsdag aften genvalgt på Blichers Kro i Tjæreborg, hvor 1/3 af Venstre-folkene stemte blankt i protest mod hans opstilling.Foto: Hans Chr. Gabelgaard

12 ud af 37 Venstre-folk protesterede imod opstillingen af Carl Holst onsdag aften ved at stemme blankt til ham som Esbjerg Omegnskreds' folketingskandidat.

Selvom der kun var en kandidat, var der langt fra enighed og idyl, da Venstre i Esbjerg Omegnskreds onsdag aften skulle enes om, hvem der skal være dens kandidat til det næste folketingsvalg.

Mødet var knapt begyndt, før flere medlemmer rejste sig og kritiserede kredsbestyrelsen for "at have siddet på hænderne".

De mente ikke, at Carl Holst efter flere negative sager var den rette kandidat, og flere opfordrede de fremmødte V-folk til at stemme blankt i protest.

- Jeg stemte på Carl Holst ved sidste valg med stolthed. Mit syn har ændret sig noget siden. Jeg accepterer, at han bliver vores kandidat, men jeg er noget overrasket over kredsen. Jeg kommer meget hos landmænd, og jeg har endnu til gode at høre den første, der synes, det er en god idé at stille Carl Holst op igen, mente en Venstre-mand.

En anden tilføjede:

- Han blev politianmeldt af et regionsråd. Det bliver man ikke bare for ingenting. Det er udtryk for, at man ikke har opført sig ordentligt. Vi kan ikke tåle flere sager i Venstre, mente manden.

Kredsformand Jens Vind holdt fast i, at politiet har afvist at rejse tiltale mod Carl Holst, og at han derfor var frikendt blandt andet i forhånd til det strafbare i, at en regionsansat hjælp ham med at føre valgkamp.

Et tredje Venstre-medlem mente, at bestyrelsen havde "trådt helt ved siden af" ved kun at opstille én kandidat.

- Jeg går ind for, at vi skal have lov til at stemme blank. Så man kan se, hvad folk mener. Jeg tror, mange her ikke tør sige noget, mens en fjerde sagde:- Det er en fejlslagen strategi kun at stå med en kandidat. Der kommer mange til mig og siger, at det ikke kan passe, vi kun har Carl. Vi skal tænke os om, lød advarslen.

Inden afstemningen sagde Carl Holst, at han til fulde forstod betænkelighederne.

Han henviste til, at mange påstande, som var blevet fremført - eksempelvis at han modtog 47 aviser - var forkerte, og at politiet efter en lang undersøgelse havde droppet sigtelsen.

- Uanset urigtighederne vil jeg møde dem med oprejst pande, lød det.

12 stemte blankt, mens 25 støttede Carl Holst, som dermed blev genvalgt.

Sagen kort

Carl Holst blev i juni 2015 valgt til Folketinget efter en årrække som regionsrådsformand. Samtidig blev han forsvarsminister. En post, han trak sig fra den 29. september 2015 efter længere tids kritik af, at kommunikationsmedarbejder i regionen Christian Ingemann Nielsen havde ført valgkamp til folketingsvalget for Venstre-manden i sin arbejdstid.Statsforvaltningen konkluderede, at bistanden havde været ulovlig, hvorefter regionsrådet politianmeldte Carl Holst.

Rigsadvokaten annoncerede den 31. marts, at der ikke ville blive rejst en straffesag. Afgørelsen konkluderede, at Ingemann havde udført valgkampsarbejde for Carl Holst op til folketingsvalget, men at der havde været stor frihed for de regionsansatte til at tilrettelægge arbejdet, som det passede dem.

Christian Ingemann Nielsen forklarede, at han havde udført regionsrelateret arbejde i fritiden og dermed passet sit arbejde. Derfor kunne der ikke føres tilstrækkeligt bevis for, at kampagnearbejdet var sket i arbejdstiden, påpegede Rigsadvokaten.

11

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Sønderborg

Aflyste julefrokoster rammer hårdt hos Dorit og hendes kollegaer i presset branche:- Ingen vil risikere at være kilden til et smitteudbrud

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Annonce