Annonce
Erhverv

Urskou A/S får flere varer på hylderne

John Lund Hausgaard (tv.) på visit i produktionslokalerne, hvor Frank Knudsen er i gang med at svejse et anlæg. Foto: Carsten B. Grubach
Grindstedvirksomhed udvider horisonten i et samarbejde med tre tyske partnere.
GRINDSTED: I årevis har Urskou A/S solgt maskiner fra den tyske producent Weber. Nej, det er ikke havegrill, vi skriver om, selv om navnet er det samme. Men det er noget meget større. Det er maskiner specialdesignet til slagteribranchen, som virksomheden på Hedemarken i Grindsted importerer fra Tyskland, sælger og om nødvendigt også tilretter, hvis køberen ønsker det. Og køberen er oftest et stort dansk slagteri som Danish Crown eller Tican. – Det er især afsværingsmaskiner og afhindemaskiner, vi sælger eller bygger lidt om på, inden vi sælger dem og derefter har service på, siger John Lund Hausgaard, produktansvarlig og salgsingeniør i Urskou A/S. Han har været ansat i virksomheden siden oktober sidste år og er med sin baggrund som slagter således godt kendt med maskinerne i branchen. Men hans opgave er efter aftale med ejeren Ejvind Skovsgaard at få flere varer på hylderne, så virksomheden ikke bliver alt for afhængig af de store kunder i slagteribranchen.
Annonce

En gammel smedje

Urskou A/S drives i dag af Ejvind Skovsgaard, der efter flere år i firmaet hvor han arbejdede i produktionen, overtog virksomheden i 2012 efter Anton Urskou og tiltrådte som direktør.

Virksomheden blev grundlagt i 1985 under navnet Urskou Smedje (senere Urskou Maskinservice ApS). Fokus har altid været på reparation og salg af produktionsanlæg.

I 2010 blev virksomheden oprettet på ny, og Ejvind Skovsgaard købte sig delvist ind. I 2012 overtog han Urskou A/S.

I flere end 20 år har Urskou A/S været forhandler af Weber, som leverer afsværingsmaskiner til slagterier.

Læs mere om Urskou A/S på www.urskou.dk

Tyske agenturaftale

Derfor har Urskou A/S indgået agenturaftaler med to andre tyske firmaer. – Vi skal udvide vores horisont til andre brancher. Vi leverer allerede nu lidt til mejerier og til medicinalindustrien – skabe og rustfrie løsninger, og vi leverer også platforme og transportbånd til fiskeindustrien – det er der samme maskiner, man bruger i slagteribranchen, fortæller John Lund Hausgaard og fortsætter: - Vi har nu et samarbejde med Freund om forhandling af slagteværktøj som save, bedøvere og trimmeknive til fiske- og kødindustrien, og de kan leveres fra dag til dag fra Tyskland, og vi er også blevet dansk forhandler af alt tænkeligt udstyr til fødevarebranchen fra det tyske firma Höcker – det er alt lige fra en skrue på væggen til rustfrie vaske og hygiejnesluser, så vi får virkelig bredt varesortimentet ud. Höcker henvender sig til alle - ligefra bageren og smeden til det store sygehus. Næste step for os vil så være forebyggende vedligehold.

Egen maskine

Urskou A/S har efter idé fra den tidligere ejer Anton Urskou bygget sin egen kamafspækningsmaskine, og den er der rift om, fordi den kan øge udbytteprocenten og mindske arbejdslønnen hos producenterne. Så den er eksporteret til Norge, Sverige, Tyskland, Polen, England og Australien. Og arbejdet i produktionen kan også bestå af en omfattende bygning af en maskine, så den tilpasses kundens behov. - Ligesom hvis man tager saddel og pedaler af en cykel og kun har stellet tilbage, siger John Lund Hausgaard. Urskou A/S klarer lige en travl dagligdag med tre smede på fuld tid samt tre fuldtids- og tre deltidsansatte på kontor og lager, og Grindstedvirksomheden leder med lys og lygte efter yderligere to smede. De er svære at få fat på, så næste tiltag er at hænge et banner op ud mod den stærkt trafikerede landevej mellem Grindsted og Billund, hvor flere tusinde biler passerer dagligt. Og skulle de nye agenturaftaler giver endnu mere at rive i, er der gode fysiske udviklingsmuligheder på Hedemarken.
Kaj Agerskov færdiggør en afsværingmaskine til et slagteri. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce