Annonce
Sport

Uruguays håndboldmænd er syv minutter fra rent mål

Bolivia ventede 53 minutter på en scoring i kampen mod Uruguay ved det central- og sydamerikanske mesterskab

Uruguays herrelandshold i håndbold var syv minutter fra at holde målet rent, da holdet torsdag mødte Bolivia ved det central- og sydamerikanske mesterskab.

Efter 53 minutter af den temmelig ensidige kamp førte Uruguay med 49-0, inden holdets defensiv måtte give fortabt.

Bolivias reducering forblev dog et enligt højdepunkt for den noget upåagtede håndboldnation, der endte med at tabe med 1-55.

Det central- og sydamerikanske mesterskab, som spilles i Brasilien, er det første af sin slags, og det har generelt været en hård omgang for bolivianerne.

Holdet indledte med et nederlag på 7-82 til Argentina og fulgte op med at tabe 9-77 til de brasilianske værter.

Det betyder, at Bolivia efter tre kampe har en samlet målscore på 17-204. I de kommende dage møder bolivianerne Paraguay og Chile i de sidste kampe.

Turneringen omfatter seks hold og fungerer samtidig som kvalifikation til VM i Egypten i 2021.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce