Annonce
Varde

Usædvanlig solrig og lun lørdag i oktober: Det skaber omsætning i købstaden

Line Karlskov med bonus lillesøster Caroline spiste på Torvet. De var ude at fange Pokemons. Foto: Morten Nielsen
Det har været en lun efterårsferie på flere måder. Det er godt i et turistområde som Varde, at folk bruger tid i de nybrolagte gågader.
Annonce

Varde: Selv om temperaturen ikke var mere end 12 grader i skyggen, så blev det så varmt i solen, at Torvet i Varde lørdag ved middagstid var fyldt med mennesker, der sad ned. Fortrinsvis uden overtøj. Et sjældent syn den 17. oktober.

Men det er da også året, hvor det næsten er umuligt at komme på ferie i udlandet, mens tyskerne til gengæld i stor stil har gæstet Danmark. En god kombination i en turistkommune som Varde, når skolerne holder efterårsferie.

Line Karlskov, 25 år, og fra Janderup, var én af de mange, der fandt til Varde lørdag. Hun og bonus-lillesøster Caroline på fem år var ude at fange Pokemons i Varde. De sad med medbragt mad på Torvet.


- Men vi mærker altså også, at der er nogle der ikke bevæger sig meget ud for at undgå coronasmitte, siger Michael Tranholm.


- Vi var taget ud, selv om vejret var dårligere, siger Line Karlskov, der studerer til social- og sundhedsassistent i Esbjerg.

Men hun nød, at vejret var så godt.

Annonce

Turister købte varmt tøj

I butikken Sportmaster i Vestergade i Varde har man mærket turismen i uge 42, som har været begunstiget af godt vejr.

Der er solgt godt i Sportmaster, der har mærket mange tuister i denne ferie. Her souschef Michael Tranholm og ekspedient Julie Andreasen.  Foto: Morten Nielsen

- Der har været mange inde hele ugen, siger ekspedient Julie Andreasen.

Det er ikke kun danskere, der har holdt efterårsferie i Danmark. Det har nogle tyskerne også - ret mange faktisk. Mange har været en tur på indkøb i Vardes nybrolagte gågader.

Det har Sportmaster også mærket.

Selv om det har været godt vejr, så er det især varmt tøj, som Sportmaster har solgt.

- Vi har solgt mange vinterjakker, siger Julie Andreasen,

Souschef Michael Tranholm arbejder også i Sportmaster i Esbjerg Storcenter, men oplyser, at Varde faktisk har rigtig mange kunder i forhold til byens størrelse. Det takket være turismen.

- Men vi mærker altså også, at der er nogle der ikke bevæger sig meget ud for at undgå coronasmitte, siger Michael Tranholm.

Så turisterne er velkomne.

Annonce

Gang i uderserveringen

På Torvet var der lørdag gang i udeserveringen, som var det en sommerdag. Det betyder meget for omsætningen, oplyser Mads Møller Justesen, som havde travlt med at servere på Pubben Big Ben.

Det betyder meget for omsætningen, at der er gang i udeserveringen. Der var omtrent fyldt lørdag lidt over middag. Her serverer Mads Møller Justesen for Frank Eriksen og Mona Petersen. Foto: Morten Nielsen

Det for rigtig mange mennesker, selv om det var den sidste lørdag i efterårsferien. Alle ville have en plads i solen. Og det kunne de få.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce