Annonce
Haderslev

Usædvanlig trio i Slesvigske Musikhus

Søndag 20. oktober kl. 16 kommer en trio til Slesvigske Musikhus med en usædvanlig instrumentsammensætning. Udover Henrik Dam Thomsen på cello (billedet) kan man opleve Ulla Miilmann på fløjte og Tine Rehling på harpe. PR-foto

Haderslev: Søndag 20. oktober kl. 16 kommer en trio til Slesvigske Musikhus med en usædvanlig instrumentsammensætning. Der vil blive spillet på fløjte, harpe og cello i et flot program, der både præsenterer kendte og mere ukendte komponister. De tre musikere er Ulla Miilmann på fløjte, Henrik Dam Thomsen på cello og Tine Rehling på harpe. De hører til blandt de ypperste på deres instrumenter i Danmark. De har spillet ved talrige koncerter - både som solister med større orkestre, som kammermusikere og ved solokoncerter overalt i Danmark og i mange andre lande. Både Ulla Miilmann og Henrik Dam Thomsen er ansat i DR SymfoniOrkestret, hun som solofløjtenist og han som cello-koncertmester. Han har også et travlt program med solokoncerter og undervisning. Tine Rehling har været soloharpenist i Aalborg Symfoniorkester og arbejder i dag som solo- og kammermusiker.

Alle er velkomne til denne spændende koncert, der er arrangeret af Haderslev Musikforening. Der er billetsalg ved indgangen fra en halv time før koncertens start.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce