Annonce
Udland

USA fordømmer vold mod demonstranter i Irak

Sabah Arar/Ritzau Scanpix
- Vi beklager dybt, at ubevæbnede demonstranter er blevet dræbt og bortført, skriver USA's ambassade i Bagdad.

USA fordømmer dødelig vold mod demonstranter i Irak, hvor voldsomme uroligheder fortsætter.

- Vi beklager dybt, at ubevæbnede demonstranter er blevet dræbt og bortført, skriver den amerikanske ambassade i Bagdad.

I løbet af et døgn mellem mandag og tirsdag blev mindst 13 demonstranter skudt og dræbt. Dermed opgav sikkerhedsstyrkerne en relativ tilbageholdenhed i magtanvendelse over for demonstranterne i de seneste uger.

Under demonstrationer onsdag skal sikkerhedsstyrkerne igen have åbnet ild med skarp ammunition, men skuddene har været op i luften over demonstranter, som blokerede Shuhada-broen i Bagdad. Der er ingen rapporter om dræbte eller sårede.

USA's ambassade opfordrer landets politiske ledere til at snarest at gå ind i en dialog med de tusindvis af demonstranter, som gennem mere end en måned har protesteret mod arbejdsløshed, korruption og ineffektiv politisk ledelse.

- Irakere skal være frie til selv at vælge fremtiden for deres land, siger den amerikanske ambassade i en erklæring.

Mindst 270 mennesker er blevet dræbt gennem den seneste måneds uroligheder.

Regeringsfjendtlige demonstranter blokerede onsdag også indgangen til olieraffinaderiet Nassiriya i det sydlige Irak, oplyser sikkerhedskilder.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce