Annonce
Udland

USA godkender salg af missiler til Taiwan for milliarder

Handout/Ritzau Scanpix
Et salg af våben for i alt 1,8 milliarder dollar til Taiwan er godkendt af USA's udenrigsministerium.

USA har godkendt et muligt salg af avancerede jord-til-luft-missiler til Taiwan til en samlet værdi på én milliard dollar (6,28 milliarder kroner, red.).

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Dette foreslåede salg tjener USA's nationale, økonomiske og sikkerhedsmæssige interesser, fordi det understøtter modtagerens fortsatte forsøg på at modernisere dets væbnede styrker og på at have en troværdig evne til at forsvare sig, hedder det i en meddelelse fra ministeriet.

Udover missilerne har ministeriet sagt godt for salg af yderligere to våbensystemer til Taiwan. Den samlede værdi af de tre våbenpakker er på 1,8 milliarder dollar.

Taiwan har siden 1949 haft en selvstændig regering, men Kina anser den demokratisk ledede ø for at være en del at sit territorie.

Det seneste år har styret i Kina øget presset på Taiwan ifølge AFP. Overvågnings- og kampfly fra Kina har bevæget sig ind i Taiwans luftrum, og krigsskibe fra Kina har sejlet tæt på Taiwans maritime grænser.

USA anser Taiwan som en vigtig demokratisk "forpost", og den amerikanske regering er lovmæssigt forpligtet til at forsyne Taiwan med midler til at kunne forsvare sig selv. Det skriver Reuters.

Kina bryder sig ikke om, at USA hjælper Taiwan med at styrke sit militær.

I sidste uge meddelte Kinas udenrigsministerium, at USA's våbensalg var et anslag både mod Kinas suverænitet og sikkerhedsinteresser.

Ministeriet opfordrede USA til at aflyse det planlagte salg og advarede om, at Kina "vil komme med et legitimt og nødvendigt modsvar i henhold til, hvordan situationen udvikler sig".

I opløbet til præsidentvalget i USA den 3. november har præsident Donald Trump slået på en hård tilgang til Kina som et af sine udenrigspolitiske hovedtemaer, skriver Reuters.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce