Annonce
Debat

USA planlægger at bruge mindre atomvåben i krig

Annonce

Læserbrev: En række nyhedsmedier har meddelt, at USA har igangsat produktionen af en såkaldt lille atomraket kaldet W76-2 på ca. 5 kg-ton TNT, som de påtænker at bruge i krig og ikke kun som afskrækkelse. (Atombomben over Hiroshima i 1945 var på 15 kg-ton TNT) Dette sammen med USAs udtalelse om, at et cyberangreb fra Rusland kan besvares med et lokalt atomangreb, giver en dødsens farlig cocktail.

Hvis USA sender en række W76-2 mod Rusland, vil russerne ikke kunne se, om det er små eller store atomvåben og uanset dette, svare igen med hele deres arsenal, for at være sikre på, at de ikke er de eneste, som bliver udslettet- at deres gengældelseskraft bliver udnyttet maksimalt.

W76-2 atomraketten har en rækkevidde på 7.400 km, det vil sige en langdistanceraket. Dermed bryder USA også aftalen om disse rakettyper, New START, som er aftalt til at gælde indtil februar 2021, med mulighed for forlængelse.

Enhver atomkrig vil udvikle sig og vil medføre en atomvinter, som vil lukke for alt sollys i flere år og dermed dræbe alle planter, hvorefter alle dyr og mennesker vil dø.

Protester derfor mod dette vanvid og støt fredsarbejdet i de folkelige organisationer. En atomkrig kan aldrig vindes!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand under angreb - igen

Annonce