Annonce
Udland

USA's centralbank fastholder renteniveau

Leah Millis/Reuters
Der er heller ikke umiddelbart lagt op til ændringer af renteniveauet på de kommende rentemøder.

Den amerikanske centralbank fastholdt onsdag som ventet den toneangivende rente på niveauet 1,5-1,75 procent.

Der er umiddelbart heller ikke lagt op til ændringer af renteniveauet på de kommende rentemøder.

Men på årets sidste møde i bankens ledelse blev det understreget, at der vil blive holdt nøje øje med lav inflation og udviklingen i den globale økonomi. Det skriver Reuters.

13 af de 17 bankchefer, som har givet deres renteforventninger til kende i det såkaldte dot plot-diagram, forudser, at renten vil være uændret frem mod slutningen af næste år, skriver Bloomberg News.

I Danske Bank siger senioranalytiker Mikael Olai Milhøj, at beslutningen om at holde rentemålsætningen i ro kommer efter tre møder i træk med rentenedsættelser.

- Det er ikke så overraskende, at den amerikanske centralbank nu afventer og ser tiden lidt an, for de fleste komitémedlemmer havde forud for mødet sagt, at de mener den nuværende pengepolitik er ”passende”.

- I sommer var der en stor frygt for, at amerikansk økonomi var på vej mod en recession som følge af dårligere nøgletal, ikke mindst rundt om i verden, og høj handelspolitisk usikkerhed, skriver han i en skriftlig kommentar.

- De økonomiske nøgletal tyder på, at væksten i verdensøkonomien har stabiliseret sig, og der er måske også få tegn på, at der er ved at komme mere gang i hjulene.

Mikael Olai Milhøj tilføjer, at de stærke jobrapporter i USA i de seneste måneder også har mindsket recessionsfrygten.

Ser man på tonen i pressemeddelelsen, så står det klart, at komitémedlemmerne synes, at amerikansk økonomi ser stærk ud, men at der er udfordringer med vækst globalt.

I Dansk Industri siger cheføkonom Allan Sørensen, at det ikke er overraskende, at den amerikanske centralbank holder renten i ro i denne omgang.

- Der er stadig et betydeligt pres på det arbejdsmarked, og derfor er det naturligt, at centralbanken ikke trykker yderligere på speederen, siger Allan Sørensen i en skriftlig kommentar.

- En ny rentesænkning vil kunne vise sig at være en overdosering i forhold til den opbremsning, der er i sigte. Vi skal huske på, at den amerikanske centralbank allerede har sat renten ned tre gange siden i sommer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce