Annonce
Debat

USA's og Danmarks ”statsmænd”

Annonce

Læserbrev: Der var, ifølge Kristeligt Dagblad 20/1, nogle danske politikere der, da de blev spurgt om en udtalelse i anledning af præsidentskiftet i USA, valgte at udtrykke deres mening med følgende ord: ”Endelig har USA fået en ordentlig statsmand”. Og selv om undertegnede ikke et øjeblik er i tvivl om, at det var godt, USA kom af med Trump, så er spørgsmålet nok, om de i Joe Bidens person fik en ”statsmand”.

Verden har de seneste 50 år ikke oplevet mange ”statsmænd”. Og det er spørgsmålet, om verden af i dag har brug for sådanne markante altomfavnende ledere, som i kraft af deres lederskab ikke kender begreber som ydmyghed, retsind og tolerance. For er det ikke netop en sådan ledertype, partiet Venstre har p.t.? En person som for os at se indeholder og udvirker ydmyghed, retsind og tolerance langt hen ad vejen? Og som vælgerne alligevel ”straffer” ved at fravælge hans parti i en sådan grad, at opinionsmålingerne nu svinger på grænsen mellem et- og tocifrede procenttal.

Han får så valgt kvinde ved sin side, som vi kender for netop de samme kvalifikationer. Og det er så på høje tid og i allersidste øjeblik, hvis hun kan udvirke, at den katastrofale nedtur stopper, og der igen sandsynligvis meget langsomt bygges en ny stabilitet i og op omkring partiet Venstre. Hun må dog også, og ikke mindst ved det kommende regionsvalg, være opmærksom på, at der er en vægtig socialdemokratisk konkurrent til formandsposten i Region Syddanmark. Og bagerst i folketingskulissen sidder der bestandigt en forsmået kvinde, der, hvis hun frikendes i en kommende rigsretssag, vil være en optimal med- og modspiller i Venstre fremover.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce