Annonce
Udland

USA's udenrigsminister er dybt bekymret for Aleksej Navalnyj

USA ser med stor bekymring på Ruslands fængsling af oppositionsleder Aleksej Navalnyj, siger udenrigsminister Antony Blinken. Foto: Carlos Barria/Ritzau Scanpix
USA overvejer flere tiltag mod Rusland efter fængsling af oppositionsleder, siger Antony Blinken onsdag.

USA er "dybt bekymret" for den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj, der for snart to uger siden blev anholdt i Rusland.

Det siger USA's nye udenrigsminister, Antony Blinken, onsdag ved sin første pressebriefing, siden han blev indsat på posten.

Han oplyser, at den amerikanske regering overvejer flere tiltag som modsvar på anholdelsen, og at alle muligheder er på bordet.

- Vi er dybt bekymrede for Navalnyjs sikkerhed, og den større pointe er, at hans stemme taler for mange, mange, mange russere, og at den bør blive hørt i stedet for undertrykt, siger Blinken.

Udmeldingen kommer, samme dag som russisk politi har anholdt Aleksej Navalnyjs bror Oleg Navalnyj.

Det skete i forbindelse med, at politiet også ransagede flere lejligheder og kontorer med tilknytning til oppositionslederen og hans allierede.

Der er i weekenden varslet nye store demonstrationer i Rusland mod Navalnyjs fængsling.

Ivan Zjdanov, der leder Navalnyjs anti-korruptionsorganisation (FBK), siger, at politiet i den forbindelse gennemsøgte ejendommene for påståede planer om at bryde landets coronarestriktioner.

Ruslands indenrigsministerium oplyser onsdag, at det har påbegyndt en efterforskning af brud på hygiejniske og epidemiologiske tiltag i Moskva, efter at tusindvis af mennesker lørdag gik på gaden for at støtte Navalnyj.

Over 1000 personer blev anholdt i byen under protesterne. I alt blev over 3000 mennesker anholdt over hele landet efter lignende demonstrationer i andre byer.

44-årige Navalnyj blev ved hjemkomsten til Rusland fængslet i foreløbigt 30 dage.

Han er anklaget for at have forbrudt sig mod betingelserne i en betinget dom for underslæb. Han siger selv, at anklagerne mod ham er politisk motiverede.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce