Annonce
Debat

Usandheder om Fjordskolen

Annonce

Læserbrev: Hvem står i dårligt lys?

I et læserbrev december 2020 i JydskeVestkysten skrev viceborgmester Ejler Schütt (ES), at socialisterne/socialdemokraterne leder efter at stille Fjordskolen i et dårligt lys, formentlig grundet nylig omtale af indeklimaproblemer på skolen.

Det er usandt. I de fire år, hvor flytningen af Fjordskolen har været debatteret i udvalg, byråd og JV, har jeg to gange bedt ES om at sætte sig ind i bare nogle af de 240 siders akter fra ovennævnte kilder. Det har ES ikke ønsket. Havde han det, kunne han have fået faktaviden om flytningen.

ES havde i JV kunnet læse om de usande udtalelser fra Venstre, bl.a. følgende den 11.12.2015 og 18.04.2017, hvor ombygningsbeløbet steg fra 24,25 mio. kr. til 41,25 mio. kr., men ender omkring 90 mio. kr.

Vi sagde også, at en Venstre-usandhed om besparelse på 1 mio. kr. ved sammenlægning ville gå lige op med ekstra kørsel, hvilket også blev resultatet.

Endnu en usandhed fra Venstre var, at eleverne med særlige behov ville få den samme læring i Kruså som i Aabenraa. Forvaltningen og Socialdemokraterne udtaler, at det ikke er muligt. Kruså ligger smukt ved Flensborg Fjord, men har ikke det alsidige butiksliv som i Aabenraa med mere end 100 muligheder.

Så Ejler, vend dine udtalelser om at stille Fjordskolen i et dårligt lys imod Venstre og ikke imod Socialdemokraterne, som hele tiden har sagt fra. Uvidenhed fritager ikke for ansvar.

Du er stadig velkommen til kaffe og kage, hvor jeg sætter dig ind i fakta.


Redaktionel bemærkning: Læserbrevet fra Christian Panbo indeholder også en kritik af Venstre, og af den grund er det også sendt til partiets formand for børne- og uddannelsesudvalget, Kirsten Nørgård Christensen. Hun har dog ikke reageret på henvendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce