Annonce
Læserbrev

Usmageligt

Læserbrev: Igen i søndagsudgaven den 30. juni ”afslører” JydskeVestkysten (JV) udvalgte firmaer, der har underskud/overskud.

Det er efter min mening totalt usmageligt at hænge (ofte små firmaer) til tørre med deres regnskabstal.

Som om det ikke er besværligt nok at drive en lille virksomhed med rigtig mange arbejdstimer. Hvem gavner disse negative oplysninger? Er det interessant at vide, at en given lille virksomhed har underskud eller mindre indtjening end sidste regnskabssår?

Om det er et APS, A/S eller andet, og at JV har ret til at afsløre disse regnskabstal, ændrer absolut ikke berettigelsen i at offentliggøre tallene.

I 2013 kostede et kvartalsabonnement på JV 1200 kroner. I 2018 kostede det 1629 kroner. ( 429 kroner = 36 procent) og nu skal det stige igen. Kunne små virksomheder stige med de procent-tal som JV, ville regnskabstallene givetvis være bedre – men sådan spiller klaveret ikke.

Stop disse artikler.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann, JydskeVestkysten:

Vi er i alle 13 dagblade under Jysk Fynske Medier begyndt at bringe regnskaber som led i vores lokale nyhedsformidling til abonnenterne. Vi vurderer, at regnskaberne har offentlighedens interesse, og vi kan se, at der er mange, som læser dem. Vi bringer regnskaberne uanset, om der er overskud eller underskud.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce