Annonce
Sønderborg

Ustu Mallagam er mesteren af horror

Ustu Mallagam har 2500 film, hvor 95 procent er gyserfilm. Nu udgiver han bogen 'The Reel Ghoul' med anmeldelser af over 700 film. Foto: Timo Battefeld
Ustu Mallagam fra Guderup har siden 90'erne været fanget af i horrorens mørke og har samlet 2500 film. Nu har han udgivet en bog med over 700 filmanmeldelser.
Annonce

Guderup: Filmene står linet op på stribe i alfabetisk rækkefølge. På væggene hænger film- og musik plakater. I en glasmontre er genstande som hænder og flagermus fint arrangeret. Her bor Ustu Mallagam sammen med sin kæreste Silke Verhagen og de to sorte katte Cronos og Bloody Hammer.

Hjemmet er et resultat af en afhængighed af horrorgenren, som blev begyndte i 1980'erne i Kruså. Ustu Mallagam med det borgerlige navn John Ærenlund er vokset op i Kruså, hvor der var en dansk og tre tyske kanaler på tv'et. Her blev den unge Ustu Mallagam hevet ind i verdenen af horror med film som 'Kingdom Of The Spiders', 'The Fog' og tv-serien 'Das Gruselkabinett'. Og han er aldrig kommet ud igen.

- De tyske kanaler var meget bedre end den danske, og de viste en del gamle sort-hvide gyserfilm. Men da vores nabo lånte os en vhs med 'Evil Dead', da blev det aldrig rigtig det samme igen. Jeg havde aldrig set noget så vildt. Det var hård kost, men super fedt, smiler Ustu Mallagam.

Han begyndte også at høre metalmusik, og i 1991 var han med til at stifte black horror metal bandet Denial Of God. Bandet fik succes på metalscenen og udgav to albums.

- Filmene kom i anden række, og det kom til at gå op i musik i mange år, siger Ustu Mallagam, der er forsanger i bandet.

Bandet har for nylig udgivet deres tredje album, 'The Hallow Mass', og næste år skal bandet på Europa-turné.

The Reel Ghoul

Ustu Mallagam holder instore lørdag den 14. december klokken 13.00-17.00 i butikken Mephisto på Slesvigsgade i København. Her er det muligt at møde forfatteren, få en snak, signatur samt købe bogen.

Information om køb af bogen fås desuden på The Reel Ghouls Facebookside.

Annonce

Originaler er bedst

Det var Blockbuster, som kom til at vække Ustu Mallagams lyst til gys på film igen. Han var flyttet til Sønderborg, hvor åbningen af en stor Blockbuster betød døden for Sønderborgs små videoforretninger.

- Det var en skam, at de skulle lukke på grund af Blockbuster, men jeg købte en masse af deres film, da de skulle lukke. Og så begyndte jeg rigtigt at samle film. Der gik sport i den, siger Ustu Mallagam.

Han har i dag 2500 film på dvd og blue-ray. 95 procent af filmene er gyserfilm. Ustu Mallagam arbejder på Linak i produktionen om aftenen. Ofte ser han en film i løbet af formiddagen med sin kæreste i hjemmebiografen i villaen i Guderup.

- Filmene svinger meget i kvalitet. Det er lige fra storfilm til film, der optaget i en baghave. Nogle af dem er så dårlige, at det er sjovt. Men bare de er underholdende, så gør det ikke noget. Jeg kan godt lide, når film ikke er kommercielle, siger filmelskeren.

Ustu Mallagam er en samler med styr på sine samlinger. Ud over de 2500 film har Ustu Mallagam også 100 videofilm, 3000 lp'er, op mod 700 kassettebånd og 1000 cd'er.

- Det er det med at have sin egen kopi. Det er det samme med musik. Jeg kunne aldrig finde på at kopiere ulovligt. Jeg vil have det originale i hænderne, sådan har jeg altid haft det med musik og film, siger Ustu Mallagam.

Annonce

Tre års arbejde

Ustu Mallagam har på et tidspunkt udgivet musik- og filmmagasinet Tornado Magazine, hvor han bragte interviews med bands og sine egne filmanmeldelser. Nu er hans dedikation for at bruge uendeligt mange timer foran tv'et blevet til en bogen 'The Reel Ghoul'. Bogen er fyldt med over 700 filmanmeldelser af film, han har set fra januar 2016 til december 2018. Her er anmeldelser af film som 'Dead Girl', 'Spasmo' og 'Infection'.

- Tanken var der om at lave en bog, og pludselig var den der, uden jeg havde tænkt nærmere over det. Bogen indeholder mange slags film fra storfilm til det værste trash. Der er noget for alle, og det er ikke altid man er i humør til den samme slags film. Bogen er skrevet fra fan til fan. Den er skrevet på et sprog, der er til at forstå som inspiration til folk, siger Ustu Mallagam.

Han arbejder allerede nu på en bog nummer to med lidt længere filmanmeldelser.

Ustu Mallagam og Silke Verhagen sætter ofte en film på hver dag. Foto: Timo Battefeld
Ustu Mallagam er dybt fascineret af horrorgenren. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce