Annonce
Ringkøbing-Skjern

Utålmodig borgmester glad for grænseåbning: Ville gerne have åbnet med det samme

Hans Østergaard (V) mener, at højsæsonen kan reddes af, at de tyske turister, som igen må holde ferie i et vestjysk sommerhus. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Borgmester Hans Østergaard (V) glæder sig lige som folk i turistbranchen over, at der igen bliver udsigt til tyske og norske turister i kommunen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det er godt, at der omsider er sat dato på åbningen af grænsen for tyske sommerhusturister.

Det mener borgmester Hans Østergaard (V), som har ventet utålmodigt på en udmelding fra statsministeren.

- Jeg havde håbet på, at det kunne blive endnu tidligere end den 15. juni. Men det bedste er, at turistbranchen nu har fået vished, og at højsæsonen fra juli ser ud til at være reddet. Det er jeg overbevist om, at rigtig mange mennesker er glade for, siger han.

Hans Østergaard kunne dog godt have tænkt sig, at statsministeren havde valgt at genåbne grænsen allerede fra den 13. juni - altså to dage tidligere.

Så ville åbningen nemlig være faldet på en lørdag og dermed på den traditionelle skiftedag i sommerhusene. Nu går der en uge tabt for de gæster, som havde booket et feriehus i den første uge.

Direktør i Feriepartner Lykke Høj har dog valgt ikke at ærgre sig.

- Den tyske rejsevejledning siger også den 15. juni. Vi har valgt at glæde os over, at vi nu får folk i sommerhusene. Vi er gået i gang med at ringe til dem, der har booket ophold i i to og tre uger fra den 13. juni. Dem tilbyder vi nu 12 og 19 dage i stedet for. Det er langt bedre for os at ombooke end aflyse. Og vi er i fuld gang, siger hun.

Annonce

Også glæde i Vaffelboden

Udmeldingen fra regeringen fik også optimismen frem hos Ulrich Bitterhoff, indehaver af Vaffelboden i Ringkøbing, som Radio4 talte med umiddelbart efter pressemødet, hvor åbningen blev præsenteret.

Du kan høre interviewet med Ulrich Bitterhoff herunder:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce