Annonce
Vejen

Utrygge borgere: Farten skal ned ved Jelshøj

Utrygge borgere ved Kongeåvej i Jelshøj Huse ønsker hastigheden ned på Jelshøj fra 80 kilometer i timen til 60 kilometer i timen. Fra venstre: Lisbeth Mikkelsen, barnet Emma Bladt, Natascha Bladt, Tonnie Christensen og Grete Danielsen. Foto: Søren Dippel
Op over Jelshøj slår Kongeåvej et stort blødt sving. Her opdager mange bilister alt for sent, at farten skal ned, hvis de vil undgå at havne i grøften.
Annonce

Jelshøj Huse: Det ene uheld efter det andet på Kongeåvej, der er en af de vejstrækninger, som politiet har et særligt fokus på, taler sit tydelige sprog: Der køres alt for stærkt.

Så stærkt køres der, at utrygge borgere i Jelshøj Huse har kontaktet både Vejen Kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi, for at få øget trafiksikkerheden.

- Vi har bedt om, at højeste tilladte hastighed ved Jelshøj skal sænkes fra 80 kilometer i timen til 60 kilometer i timen. Vi har også bedt om at få forlænget fuldt optrukne midterlinjer, siger socialpædagog Lisbeth Mikkelsen, der bor i Jelshøj Huse.

Det er en strækning på cirka 500 meter, hvor borgerne i Jelshøj Huse har svært ved at kunne køre ud på Kongeåvej fra deres indkørsler, når biler og lastbiler kører så hurtigt. Da Kongeåvej også slår et sving på strækningen, kan de heller ikke få noget overblik over trafikken på vejen. Nærmest på et splitsekund kan der nemlig dukke en alt for hurtigt kørende bilist op i vejsvinget.

At det går alt for stærkt, kan enhver forvisse sig om, for kraftige bremsespor ude i græsrabatten, der adskiller kørebane og grøft, er ikke et sjældent syn. Kongeåvej slår et stort blødt sving op over Jelshøj, så mange bilister opdager alt for sent, at farten skal ned, hvis de vil undgå at havne i grøften.

- Alene i år har vi talt fem lastbiler, som er kørt i grøften. Ved et af de seneste uheld var det en personbil, som i stor fart kørte i grøften og pløjede sig vej videre ind på marken, siger Lisbeth Mikkelsen.

Trafikken

Vejen kommune har tidligere foretaget en tælling på Kongeåvej øst for Jelshøjvej, som viste, at der i snit kører 2.693 køretøjer på strækningen.

12,5 procent af de talte køretøjer var lastbiler.

Gennemsnitshastigheden blev målt til 86,5 kilometer i timen.

15 procent af køretøjerne kører hurtigere end 97,2 kilometer i timen.

Grundet de høje hastigheder er strækningen af politiet udpeget som en fokusstrækning i 2019.

Annonce

En klasse 1-vej

Borgerne i Jelshøj Huse har også bedt politiet om at komme med atk-bilen, for at blitze alle fartsynderne. Kongeåvej er i forvejen en af politiets fokusstrækninger, og onsdag den 30. oktober måtte politiet konstatere, at knap hver syvende bilist kørte hurtigere end de 80 kilometer i timen, der er højeste tilladte hastighed.

Ud af 723 målte bilister blev 100 blitzet. En lastbilchauffør blev blitzet to gange med to timers mellemrum, og en bilist fik desuden en betinget frakendelse af kørekortet, da vedkommende havde kørt 160 kilometer i timen.

Trafiksikkerhedskoordinator fra Team Vej og Park, Anders Pedersen, fortæller, at efter henvendelsen fra borgerne i Jelshøj Huse har kommunen sammen med Syd- og Sønderjyllands Politi vurderet, at hastigheden på strækningen ikke kan reduceres, ligesom den fuldt optrukne linje ikke kan forlænges ud af svinget forbi Kongeåvej 63 og 58 og forbi Jelshøjvej.

- Det blev besluttet ikke at reducere hastigheden på Kongeåvej, da vejen er en klasse 1-vej, hvor fremkommeligheden bør prioriteres. Det vil sige at trafikken på Kongeåvej skal generes mindst muligt, siger Anders Pedersen.

- Vi vurderede også at der ikke var behov for at forlænge den fuldt optrukne linje. I stedet skal beplantningen på arealet vest for Jelshøjvej beskæres, så der skabes bedre oversigt fra sekundærvejen. Dette vil ske i løbet af vinteren 2019.

Ved et af de seneste uheld ved Jeshøj var det en personbil, som i stor fart kørte i grøften og pløjede sig vej videre ind på marken. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Danmark

Hold fast om krisehåndtaget

Annonce