Annonce
Aabenraa

Utrygge frivillige: Corona-frygt aflyser juletrækplaster

Den 12. udgave af Julehjertebyen er udsat til 2021, fordi de mange frivillige i udbredt grad er utrygge ved at være en del af det populære arrangement i en coronatid. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Den 12. udgave af Julehjertebyen i Aabenraa er aflyst. Det er utryghed blandt de frivillige, der er hovedårsagen. Borgmester vil se, om der alligevel kan deles penge ud i kampen mod en fattig jul.
Annonce

Aabenraa: Der bliver ingen 2020-udgave af Julehjertebyen. Det er meldingen fra formanden for Et Hjerte for Alle. Blandt de frivillige, som bærer den praktiske gennemførelse af Julehjertebyen, har der været en udbredt utryghed ved at skulle være så tæt sammen i og ved de små huse på Storetorv. Samtidig har styregruppen for den populære tradition forhørt sig hos politiet, der i disse coronatider heller ikke kunne anbefale at gennemføre.

- Det er netop dét med, at man kommer hinanden ved, der er det bærende i Julehjertebyen, og det er dét, vi ikke må, siger borgmester Thomas Andresen (V), formand for Et Hjerte for Alle.

- Jeg beklager det naturligvis meget og anser det som en følge af alle de forholdsregler, der træffes i forbindelse med covid-19. Det er også meget beklageligt, fordi vi samler penge ind for at kunne dele ud til familier, der måske netop i coronatiden vil få det svært, tilføjer borgmesteren.

Når bestyrelsen for Et Hjerte for Alle samles næste gang, ser man på, hvad man gør med indsamlingen, som i høj grad er bundet op på Julehjertebyen.

Annonce

Noget skal der ske

- Vi vil diskutere, om der er andre muligheder i den sammenhæng, og vi vil diskutere, hvor meget vi er i stand til at uddele. Vores indtægter fortsætter også efter uddelingen, så vi har penge på kistebunden til at gøre et eller andet, siger Thomas Andresen.

Sognepræst Eva Wiwe Løbner, som er bestyrelsesmedlem i Et Hjerte for Alle, er med til at uddele den hjælp til trængende familier, indsamlingen giver mulighed for. Hun peger ligesom Thomas Andresen på, at mange særligt i år kunne have ekstra behov for hjælpen.

- Jeg ved ikke, hvad vi har af muligheder, før vi har holdt møde i næste uge, men jeg håber, vi finder andre muligheder for, hvordan næstekærligheden alligevel kan være til stede dér, hvor vi ikke må være sammen, siger Eva Wiwe Løbner.


Det er netop dét med, at man kommer hinanden ved, der er det bærende i Julehjertebyen, og det er dét, vi ikke må.

Thomas Andresen (V), borgmester og formand for Et hjerte for Alle


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

To skiftet ud i Darum Menighedsråd

Kolding For abonnenter

Dybt skuffet socialdemokrat forlader kamp om at blive spidskandidat: Fik kun tre stemmer ved opstillingsmøde

Annonce