Annonce
Læserbrev

Uværdigt af borgmesteren bare at feje digeprojektet af bordet

Læserbrev: Vi er blandt sommerhusejerne i Grønninghoved Strand, og vi er rystet og forarget over borgmesterens beslutning om at droppe undersøgelsen af muligheden for at etablere et stormflodsdige ved Grønninghoved og Binderup. Vel at mærke et dige, som vi sommerhusejere selv skulle betale, så vi kan beskytte vores ejendomme mod klimaforandringer. Beslutningen er truffet hen over hovedet på os sommerhusejere i området. Den er truffet på baggrund af fornemmelser og tro, ikke af viden.

Det er et løftebrud af rang i forhold til, hvad borgmesteren lovede alle os sommerhusejere ved et stort informationsmøde i maj. Her blev vi lovet en saglig undersøgelse af mulighederne for digebyggeri, så en endelig beslutning kunne træffes på et oplyst grundlag.

Vi blev samtidig opfordret til at give vores besyv med i den efterfølgende for-høring. Nogle gav udtryk for kritik, andre var positive – det var vi – men alle henvendelser blev kaldt "indsigelser", og der er ingen oplysning om, hvordan henvendelserne fordeler sig holdningsmæssigt. Alligevel tillader borgmesteren sig at hævde, at modstanden er stor. Hvor mange husstande er imod, borgmester? Ved du det?

Vi havde tillid til, at kommunen ville gennemføre processen, så fakta kom frem og der kunne træffes beslutning på et oplyst grundlag. Det er jo os sommerhusejere, der skal betale for diget. Intet var besluttet på forhånd, forlød det – og nu dette. At borgmesteren spiller stærk mand og stopper projektet, stopper desværre ikke de store forandringer af klimaet, som med sikkerhed fører flere og kraftigere stormfloder med sig.

Vi har sommerhus på Fredskovvej i Grønninghoved Strand.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To ejendomme i Kruså ramt af indbrud

Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];