Annonce
Esbjerg

Uventet gæst på cafeen: Løkke mødte guldpigerne

Lars Løkke med guldvindernes pokal omgivet af de glade medaljevindere og to lokale folketingskandidater fra Venstre, Tom Eriksen og Ulla Tørnæs. Privatfoto
Offensiven var sat ind i valgkampen, da statsminister Lars Løkke Rasmussen og de lokale Venstre-kandidater til Folketinget mødte guldpigerne.

Esbjerg: Sejrens sødme smager godt. Og den snusede Lars Løkke til, da han fredag besøgte Esbjerg i valgkampen. Statsministeren mødte en flok glade guldpiger på restaurant og café Dronning Louise på Torvet i Esbjerg, hvor de danske håndboldmestre fra Team Esbjerg blev hyldet af en tusindtallig skare af fans.

Lars Løkke deltog i den uformelle reception med holdet, serviceteamet, flere byrådsmedlemmer og håndboldklubbens bestyrelse kort efter jubelscenerne på Torvet.

I et opslag på Facebook fortalte Løkken om fornøjelsen ved at møde håndboldkvinderne og ønskede dem et stort tillykke med guldet.

Også de to lokale folketingskandidater for Venstre, Tom Eriksen og Ulla Tørnæs, gratulerede guldpigerne.

Annonce
Lars Løkkes opslag efter mødet med håndboldkvinderne fra Team Esbjerg.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce