Annonce
Esbjerg

Uventet initiativ sikrer sommerferie til kriseramte mænd

Forstander på Mandecentret Esbjerg Diana Mose Olsen er lykkelig over initiativet fra Natur- og Miljøstyrelsen. Det har stor betydning for beboerne på centret. Arkivfoto
Egentlig var der ikke en eneste af beboerne på Mandecentret Esbjerg, der skulle have været på sommerferie, men med midler fra Natur- og Miljøstyrelsen skal de kriseramte mænd nu på sommerlejr, hvor de skal leve som jægere og samlere.
Annonce

Esbjerg: Det er ikke kun kvinder, der på grund af fysisk og psykisk vold eller skilsmisse kan stå i en krisesituation. Det er netop situationer som disse, at Mandecentret Esbjerg er til for at tage sig af. Og især om sommeren, hvor mange familier tager på ferier i øst og vest, kan krisen sætte hårdt ind.

Derfor kom det også som lidt af en gave, da Natur- og Miljøstyrelsen for nyligt sikrede midler til at beboere på krisecentre overalt i landet kan komme på tre dages sommerlejr.

Et af de steder, der får glæde af midlerne er Mandecentret Esbjerg, og her er forstander Diana Mose Olsen jublende lykkelig over muligheden.

- Der var ikke en eneste af mændene hernede, der skulle have været afsted, så det er helt fantastisk. Der er jo mulighed for, at deres børn kan komme med, så det er virkelig noget, der har betydning, siger hun.

Annonce

Skal bare være fædre

Natur- og Miljøstyrelsen har med initiativet sørget for at skabe rammerne for en sommerlejr, hvor deltagerne i tre dage får lov til at rejse tilbage til vores forfædres tid, hvor man levede som jægere og samlere. Lejren kommer til at foregå i en skov, hvor der er lagt op til sjove og hyggelige aktiviteter for børn og voksne.


Der var ikke en eneste af mændene hernede, der skulle have været afsted. Så det er helt fantastisk. Der er jo mulighed for, at deres børn kan komme med, så det er virkelig noget, der har betydning. Derfor var det også en stor oplevelse at se dem i øjnene og forstå, hvor vigtigt det her er for dem

Diana Mose Olsen, forstander på Mandecentret Esbjerg


- Alle rammerne er sat. Det eneste, mændene skal koncentrere sig om, er at være sammen med deres børn. Og det er virkelig vigtigt. Det er jo en stor lettelse for de her mænd at kunne give en ferie til deres børn, siger Diana Mose Olsen.

Som en ekstra gevinst for mandecentret bliver remedier som soveposer, liggeunderlag og lignende fra turen foræret til mandecentrene efterfølgende. Derfor bliver der mulighed for, at man i fremtiden selv kan arrangere lignende ture.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce