Annonce
Esbjerg

Uvidenhed og handlekraft

Uvidenhed bliver i disse måneder og uger op til kommunevalget søgt omsat til handlekraft.

Når letsindigt og uvidenskabeligt omgang med kemi ad åre udløser en miljøkatastrofe, som den vi oplever med stofferne benævnt PFAS, og den så havner på lokalpolitikernes bord, er katastrofen ofte så fremskreden, at der ikke er nemme løsninger.

Jeg vil godt advare vælgerne mod at falde for politikere, der i deres uvidenhed er ude i en “stærkmands.stunt”, for det er ofte dem, som er længst væk fra en mulig løsning.

Annonce

Kemikalier som i starten måles i liter, blandes i brug til noget der måles i kubikmeter. Her findes der (måske) teknologi, der kan uskadeliggøre dem, men når de først er “sluppet løs” i naturen, skal mængden måske måles i millioner af kubikmeter, og så ligger en løsning sjældent lige om hjørnet - altså bortset fra hos dem, som i valgkampens hede har snuptags-løsningerne, og moralen til at fylde vælgerne med løgn.

Vi er vokset op med i vores del af verden, at har vi et problem, så har vi også en løsning, men ofte ligger mulige løsninger langt tidligere i en proces. Det, man kan forlange af politikere, som normalt kun har en lægmandsviden, er, at de tager advarsler alvorligt og dét så hurtigt som muligt.

Her er lærdom i førstehjælp nyttigt - stop ulykken og derefter behandles skaden. Med PFOS forureningerne har det været vigtigt at forholde sig til drikkevandsindvinding og fødevareproduktion i de pågældende områder, når der er tilgået kendskab. Behandlingen af skaderne kan ulykkeligvis have lange udsigter. Vi har 118 grundstoffer, der er altings byggestene, og som uheldigvis også kan kombineres til noget, der kan komme til at udgøre miljøkatastrofer, fordi deres miljøpåvirkning ikke er forudset af fabrikanter og brugere.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Esbjerg

Esbjerg bliver testby: Syge får hjælp af frivillige under corona-pandemien

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Annonce