Annonce
Aabenraa

Våd genstart: Ture i svømmehaller bliver gratis i sommerferien

Foruden gratis adgang bliver der i sommerferien særlige aktiviteter i Aabenraa Kommunes svømmehaller, blandt andet familieaften i Tinglev. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Alle kan hoppe gratis i Aabenraa Kommunes svømmehaller i sommerferien. Indsatsen skal få folk tilbage i bassinerne efter coronanedlukningen.

AABENRAA: Der bliver gratis adgang for alle til de kommunale svømmehaller i Aabenraa Kommune i sommerferien. Samtidig bliver der anderledes åbningstider og særlige vandaktiviteter rundt i kommunen.

Det indføres som et led i kommunens genstartskampagne efter coronanedlukningen, ”Abenraa Kommune bevæger sig”.

- Efter genåbningen kommer der ikke særligt mange i svømmehallerne. Vi håber, at initiativet kan få folk til at komme og dermed komme tilbage i vanen med at gå i svømmehallen – også efter sommerferien, siger Maja Lykke Schmidt, der er koordinator i Aktiv Aabenraa.

Annonce

Gratis adgang gælder i svømmehallerne i Bov, Rødekro og Tinglev, som også indfører anderledes åbningstider. Svømmehallen i Arena Aabenraa er en selvejende institution, og den indgår ikke i gratis-ordningen, men også den vil have anderledes åbningstider i skolernes sommerferie og særlige aktivitetstilbud i ugerne 26-31. De endelige åbningstider i svømmehallerne er ikke endeligt fastlagt, men de vil blive annonceret.

SUP Board og kajak

Aktiv Aabenraa iværksætter også særlige aktiviteter i de kommunale svømmehaller såsom Waterdays med leg og svømmeundervisning og familieaften i Tinglev Svømmehal, og der bliver dage med SUP Board for børn, SUP Board og havkajak for alle og Beach Festival for unge. Nogle af aktiviteterne kræver tilmelding, andre ikke. Man kan finde dem på hjemmesiden AktivAabenraa.dk under ”Aktiviteter for alle”.

- Vi vil gerne ramme bredt, og når der holdes lukket i Rødekro og Tinglev, sørger vi for, at der er andre tilbud om vandaktiviteter, siger Maja Lykke Schmidt, der påpeger, at indsatserne også skal understøtte kommunens nye Helhedsplan for vandaktiviteter, som fremhæver områdets mange udfoldelsesmuligheder i vand – indendørs og udendørs.

På listen er dog også aktiviteter med fast grund under fødderne. Det gælder Åben Hal og Fed Fredag i hallerne.

Annonce

Hjælp til genstart

Indsatsen med gratis adgang i svømmehaller og særlige aktiviteter finansieres af et udviklingstilskud til Aktiv Aabenraa, og samtidig søger kommunen at få dækket udgifterne gennem de kommende sommerpakker og genstartspuljer fra regeringen.

- Det er et rigtigt godt initiativ, siger formanden for byrådets kultur- og fritidsudvalg, Lars Kristensen (V)

I forbindelse med genstartskampagnen ”Aabenraa Bevæger sig” hjælper kommunen foreningerne generelt med at få gang i aktiviteter. Det sker gennem en særlig coronataskforce, kommunen har nedsat i samarbejde med DGI.

Den store del af indsatsen vil handle om at hjælpe aktiviteterne i gang efter sommerferien, men mange foreninger planlægger også særlige aktiviteter hen over sommeren, og Aktiv Aabenraa er i gang med at sammensætte en liste over aktiviteterne og vil hjælpe med at synliggøre dem. Det sker løbende, blandt andet via facebooksiden ”Aktiv Aabenraa”.

Af vandaktiviteter, som allerede står på listen, er Åben træning med Open Water Syd og Rødekro Tri & Motion den 15. juni, men der er blandt andet også tilbud om mountainbike og træning i naturen rundt i kommunen.


Efter genåbningen kommer der ikke særligt mange i svømmehallerne. Vi håber, at initiativet kan få folk til at komme og dermed komme tilbage i vanen med at gå i svømmehallen – også efter sommerferien.

Maja Lykke Schmidt, koordinator Aktiv Aabenraa


Gratis i svømmehallen

Åbningsuger med anderledes åbningstider og gratis adgang i de kommunale svømmehaller:

Uge 26-28 i Bov, Rødekro og Tinglev Svømmehal, uge 29-31 i Bov Svømmehal.

Bov Svømmehal vil i uge 29-31 være tilgængelig som supplement til aktiviteter i Arena Aabenraa.

I uge 29-31 vil der i svømmehallerne Rødekro og Tinglev foregå anden aktivitet i forbindelse med Aktiv Ferie.

Arena Aabenraa er en selvejende institution og hører ikke under gratis adgang-ordningen. Men her vil der også være anderledes åbningstider i skolernes sommerferie og tilbud om ”Aktiv børnepasning” og ”Hjemmeferie i Arena Aabenraa”.

De endelige åbningstider i sommerferien er endnu ikke fastlagt, men vil blive annonceret snarest, blandt andet på hjemmesiden AktivAabenraa.dk

Det samlede program for Aktiv Aabenraas sommerferieaktiviteter findes ligeledes på hjemmesiden AktivAabenraa.dk under ”Aktiviteter for alle

I svømmehallerne og ved andre aktiviteter tager man højde for de gældende coronarestriktioner i hele perioden, forsikrer kommunen.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Gamle smøger og ny bro: Aabenraa er på skønhedskur

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Vejen

Også noget for husarerne: Otte farverige kvinder åbner godteposen

Erhverv

Gældsstyrelsen begærer skiltefirma i Kolding konkurs

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Haderslev

Naturen får nyt liv blandt de døde. Og Haderslev får et nyt parkanlæg

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Annonce