Annonce
Læserbrev

Vægter blev overfaldet og politiet var magtesløst

Læserbrev: JydskeVestkysten beskriver mandag, hvorledes en vægter, der var på patrulje i Høje Kolstrup ved Aabenraa, tidligt om morgenen blev truet af en gruppe på seks-syv yngre indvandrere. Jeg må tilstå, at jeg er en smule kritisk over, at man skal læse helt til bunden af artiklen for at blive oplyst om, at det ikke var tilfældige ballademagere, der stod bag ulovlighederne.

For erobringen af magten over afgrænsede områder som fx Høje Kolstrup er en meget konkret og specifik form for uvæsen, som vi skal have så lidt af som overhovedet muligt i Sønderjylland og Danmark. Og helst ingenting. Erobringen af territorium betyder, at området med tiden bliver lovløst. Myndighederne holder op med at kunne færdes i bestemte boligkvarterer. Gadens lov begynder at herske. I stedet for den, vi med et demokratisk mandat fra folket giver på Christiansborg. Jeg håber, at vores nye udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og/eller justitsminister Nick Hækkerup snarest vil indkalde Folketingets ansvarlige partier til at diskutere, hvad vi gør. Mit udspil vil være, at vi skal have en ny tilgang til ”småforbrydelser” som dem, der udspillede sig i Høje Kolstrup. Summen af et hav af småforbrydelser er nemlig én samlet kæmpeforbrydelse. Kun ved at slå konsekvent ned på alle småforbrydelserne, kan vi derfor bremse den kæmpeforbrydelse, bandekontrol over et område er.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce