Annonce
Varde

Vækket af røgen: 74-årige Mie slukkede selv branden, da opvaskemaskinen stod i flammer

Mie og Rene Hollmann, som bor i Varde, oplevede sent søndag aften, der gik ild i opvaskemaskinen. Mie opdagede det, fik slukket selv branden med vand og ringede efterfølgende til Falck. Foto: Jacob Schultz
Mie Hollmann fra Varde blev vækket af en fæl lugt af røg. Hun havde netop lagt sig i soveværelset for at få en lille ”mormor”, inden hun ville se et sent TV-program. Pludselig gik der ild i opvaskemaskinen, som hun havde tændt, lige inden hun lagde sig i sengen.
Annonce

Varde: Meterhøje flammer stod ud fra opvaskemaskinen og helt op i loftshøjde i køkkenet på Birkevænget i Varde. Ilden havde allerede godt fat i bordkanten og den ene skabslåge, da 74-årige Mie Hollmann kom ud i køkkenet. Med det samme så hun, at køkkengardinerne var faretruende tæt på flammerne. Resolut greb hun ud efter den gryde, der stod på komfuret, åbnede for vandhanen, fyldte gryden med vand, som hun kastede på ilden, og sådan fik hun slukket branden i sit køkken.

74-årige Mie Hollmann fra Varde blev vækket af en fæl lugt af røg. Hun havde netop lagt sig i soveværelset for at få en lille ”mormor”, inden hun ville se et sent TV-program. Pludselig gik der ild i opvaskemaskinen, som hun havde tændt, lige inden hun lagde sig i sengen. Foto: Jacob Schultz

I dag, knap en uge efter, ryster hun stadig, når hun fortæller om episoden, der let kunne havde udviklet sig i en helt anden katastrofal retning.

- Det var søndag aften. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der kunne været sket, hvis vi for alvor havde lagt os til at sove. Så var huset sikkert brændt ned, vurderer Mie Hollmann.

Det er dog slet ikke sin egen snarrådige handling, hun ønsker at fortælle om. Det er mere den hjælp - det beredskab - et opkald til 112 øjeblikkelig satte i gang sent søndag aften. En helt fantastisk indsats som ægteparret Mie og René Hollmann gerne vil takke for.

Annonce

Ring til Falck

- Jeg satte opvaskemaskinen i gang klokken cirka 18.30 og ville lige snuppe en ”mormor”, inden jeg skulle se et program i fjernsynet. Jeg vågnede ved, at der lugtede helt forfærdeligt. Jeg vidste, at vi ikke havde nogen stearinlys tændt og var derfor forvirret over, hvad det kunne være. Da jeg kom ud fra soveværelset, bølgede røgen mig i møde ude fra køkkenet. Jeg nåede ikke at tænke, men handlede bare, fortæller 74-årige Mie, der slap fra branden uden røgforgiftninger men med en lille forbrænding på den ene fod.

I skabet lige ved siden af opvaskemaskinen har Mie masser af papirservietter, men heldigvis nået ilden ikke at få fat i dette skab. Foto: Jacob Schultz

I stuen sad Rene Hollmann og så tv. Hans helbred er ikke så godt, og han havde hverken set flammer eller lugtet røg. Først da Mie kaldte på ham, gik det op for ham, at noget var helt galt.

- Da vi havde slukket for ilden, ringede jeg lettere chokeret til min datter. Det var hende, der insisterede på, at jeg skulle ringe til Falck, så de kunne komme ud og sikre, at ilden var helt slukket. Nummeret til Falck kunne jeg ikke finde, så det blev 112 i stedet. Inden der var gået ret længe, havde vi både indsatsleder, Falck, læge, ambulance og et rengøringsteam fra Recover Skadeservice i huset. Det var helt vildt. Både lægen og indsatslederen blev hos os i over en halv time, for at være sikre på at vi var ok, fortæller Mie Hollmann.

Annonce

Hovedrent dagen derpå

Klokken godt to om natten efter et godt glas rødvin faldt ægteparret i søvn ovenpå den kaotiske aften. Næste morgen klokken 7.30 ringede det på døren. Udenfor stod to unge mænd. De kom fra Recover Skadesservice og skulle gøre hele huset rent.


Flammerne ville have fået fat i både gardiner og skabet med papirservietter. Derfor brugte jeg ikke tid på at ringe 112, men slukkede selv ilden med gryden og vand fra vandhaven.

Mie Hollmann


- Gardiner blev vasket, hver en centimeter i hele huset blev gjort rent, selv edderkobberne turde ikke komme frem, tilføjer Mie med et smil. Senere dukkende både en tømrer og en elektriker op for at kigge på skaderne. Det var sandsynligvis en kortslutning i betjeningspanelet på den ti år gamle opvaskemaskine, der havde antændt branden.

Branden i den ti år gamle opvaskemaskine er sandsynligvis opstået ved en kortslutning i betjeningspanelet. Foto Leif Habekost Recover Skadesservice

- Man hører altid så mange, der klager, derfor vil vi bare midt i alvoren fortælle om vores positive oplevelse. Også stor tak til Købstædernes forsikring. Åh, har jeg nu husket at rose alle, tilføjer Mie, der i de næste fjorten dage må klare opvasken i hånden. Men det er dog det mindste, for hun tør slet ikke tænke på, hvad der kunne været sket.

Branden havde fået fat i bordpladen og det ene skab. Flammerne stod helt op i loftshøjde. I baggrunden skimtes køkkengardinerne, som flammerne heldigivs ikke nåede at få fat i. Foto: Leif Habekost Recover Skadeservice
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce