Annonce
Læserbrev

Vækst og arbejdspladser ikke dyre lejligheder

Annonce

Læserbrev: Esbjerg havn har eksisteret i over 150 år, havnen har altid været en stor drivkraft for Esbjergs udvikling og dette skal vi ikke ødelægge med boliger på havnen. Vi skal tvært imod sørge for, at havnen stadigvæk kan være en drivkraft, når vi snakker vækst, beskæftigelse og udvikling i det syd og vestjyske område.

De første 250 meter havnekaj i Esbjerg stod færdig i 1874 og på samme tid som havnen opstod, kom jernbanen til byen, der havde cirka 400 indbyggere. I de efterfølgende år voksede Esbjerg havn og blev en af Danmarks vigtigste havne til både import og eksport.

Det var også i disse år, at fiskeriet voksede som erhverv og i løbet af de næste 25 år voksede Esbjerg til over 13.000 indbyggere og blev Vestjyllands vigtigste købstad. Fiskeriet var toneangivende indtil 1980’erne, hvor det store olieeventyr startede for Esbjerg. I dag er olieindustrien på retur, imens Esbjerg har udviklet sig til den vigtigste vindmøllehavn i verden. Det har været meget kendetegnende for Esbjerg, at både byen og havnen altid har været omstillingsparate og har været i stand til at følge med udviklingen inden for industrien.

Vi mener, at vi skal værne om og ikke skabe usikkerhed for de virksomheder, der investerer i Esbjerg. Der er allerede nu virksomheder, som kraftigt advarer om, at de går glip at investeringer, fordi der er uklarhed om, hvorvidt der åbnes op for boligbyggerier på havnen, samt hvilken indflydelse det får for virksomhederne på havnen.

Det hele handler i bund og grund om, at nogen vil bygge liebhavereboliger på havnen for de mest velhavende, hvilket vi er meget imod. For hvis Esbjerg Havn forsat skal være en vækstmotor, skal det være en erhvervshavn, og vi vil hellere skabe vækst og arbejdspladser for Esbjerg end dyre lejligheder med havneudsigt.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce