Annonce
Tønder

Vækstråds-fiasko: Et godt eksempel på magtbegær

Da Tønder Vækstråd kollapsede og Henning Nielsen trak sig som formand for Tønder Erhvervsråd trådte næstformand Bo Kjelkvist (foto) til. På tirsdagens generalforsamling i erhvervsrådet kom han med en kritisk gennemgang af fortiden, men også en optimistisk tro på en bedre fremtid. Foto: Martin Franciere
Formanden for Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist, lagde ikke fingre imellem i sit opgør med fortiden. Men han benyttede også sin årsberetning til at se fremad. Bestyrelsen er fuld af gode ideer, gåpåmod og fremdrift, sagde han.

TØNDER: - Vækstråd Tønder blev en fiasko. Et godt eksempel på magtbegær, stadighed og dårlige forventningsafstemninger. Kollapset kom lige så overraskende for Tønder Erhvervsråds bestyrelse, som det gjorde for alle andre.

Formanden for Tønder Erhvervsråd, direktør Bo Kjelkvist, lagde ikke fingre imellem, da han tirsdag aften aflagde årsberetning på generalforsamlingen.

Bo Kjelkvist tiltrådte som formand i Tønder Erhvervsråd, da vækstrådet faldt fra hinanden, efter at udviklingsdirektør Lene Grønning sagde sit job op. Det førte til, at erhvervsrådets daværende formand, Henning Nielsen, takkede af og smækkede med døren. Samtidig blev bestyrelsesarbejdet stillet på stand by.

Annonce
Jeg ved, at Tønder Erhvervsråd har sin berettigelse, og at vi kan gøre en forskel, når bare vi hjælper hinanden i stedet for at modarbejde hinanden.

Bo Kjelkvist, formand for Tønder Erhvervsråd

Tak for lort

- Hvad nu?, spørger man sig selv. Undertegnede blev formand. De eneste ord jeg kunne få over mine læber på daværende tidspunkt var: Tak for lort, sagde Bo Kjelkvist i årsberetningen og fortalte herefter, at han og hans bestyrelse valgte at se fremad.

- Et flertal i Tønder Erhvervsråds bestyrelse satte sig sammen og blev enige om straks at være fremtidsorienterede, idet det ikke gav mening for nogen at dvæle ved og tage part i fortidens konflikter. Tønder Erhvervsråd var taget som gidsel i en uvedkommende konflikt, men var - som den eneste part - parate til at udvise handlekraft. En manglende direktør, en ny formand, en gruppe fortvivlede medarbejdere, en uforstående bestyrelse, samt et flow af opgaver som stadig skal løses. Der var og er brug for en handlekraftig bestyrelse, som udviser sammenhold og tager sit ansvar alvorligt, sagde formanden.

Arbejdsgruppen

Helt konkret nævnte han, at bestyrelsen nedsatte en arbejdsgruppe, som skal forsøge at finde og danne rammerne om en ny samarbejdsstruktur omkring erhvervsfremme i hele kommunen. Ifølge en tidsplan, som der arbejdes med og som blev fremlagt af gruppens talsmand, Marianne Kalb, Løgumkloster, skal denne nye struktur være på plads ved udgangen af året. Bo Kjelkvist lægger op til, at erhvervsrådet bliver en del af fremtiden.

- Bestyrelsen er fuld af gode ideer, gåpåmod og fremdrift, selvom det til tider ser dunkelt ud, sagde han og fortsatte:

- Jeg ved, at Tønder Erhvervsråd har sin berettigelse, og at vi kan gøre en forskel, når bare vi hjælper hinanden i stedet for at modarbejde hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce