Annonce
Aabenraa

Vækstvirksomheder får ny rugekasse

Huset på Lejrvejen i Padborg er én af de tre adresser i Aabenraa Kommune, hvor Voxeværket rykker ind. PR-foto

Knap 3.000 kvadratmeter med plads til op til 50 virksomheder er, hvad virksomheden Voxeværket nu tilbyder vækstvirksomheder i Aabenraa Kommune. Det er godt at få kolleger, mener Business Aabenraa.

Aabenraa: Det bliver lidt som en slags ungdomsbolig, hvor man som ungt menneske bor sammen med andre i samme situation som én selv. Forskellen er blot, at Voxeværket er et kontorfællesskab, som huser mindre vækstvirksomheder.

Den sjællandsk baserede virksomhed Voxeværket er i fuld gang med at etablere sig tre steder i Aabenraa Kommune. Som nabo til ETU Forsikring på det tidligere rådhus i Rødekro, i Drivhuset i Bjerggade i Aabenraa og i Huset på Lejrvejen i Padborg. I alt knap 3.000 kvadratmeter nyrenoverede kontorfaciliteter.

- Vi har alt fra praktiserende læger og psykologer til salgshuse og franske virksomheder, der vil have en dansk satellit, boende, forklarer indehaver Henrik Oxe, Voxeværket, og tilføjer:

- Det er oftest virksomheden, der mangler et, tre eller fem kontorer, som definerer sit behov, og så sætter vi rammerne for det.

Virksomhederne i kontorfællesskaberne deler så et lille og et stort mødelokale, konferencefaciliteter, kantine, bespisningsmulighed og får fælles morgenmad hver anden uge.

I alt bliver der plads til mellem 40 og 50 virksomheder på Voxeværkets tre adresser i Aabenraa Kommune, oplyser Henrik Oxe.

Annonce

Det gør Voxeværket


  • Lejer selv ejendomme, som fremlejes til mindre virksomheder.
  • Eller bruger sit koncept til at hjælpe andre væksthuse til at blive fyldt op.
  • Eller går sammen med eksisterende kontorfællesskaber, som kan nyde godt af Voxeværkets muligheder og netværk.

- En masse god synergi

Der er imidlertid ikke kun fysiske rammer, Voxeværket skaber. Det er typisk virksomheder, der kommer fra et kommunalt væksthusforløb, som bliver lejere.

- Vi vil gerne gå i kompagniskab med kommunerne for at skabe en god platform for at være ny i området, siger Henrik Oxe, der sammen med lokale erhvervsfremmeorganisationer formidler udviklingsaktiviteter og kurser.

I Aabenraa Kommune er Voxeværket da også i dialog med Business Aabenraa.

- Jeg tror, det gode ved kontorfællesskaber er, at man får nogle kolleger i stedet for at sidde hjemme. Her er der også tale om en etableret virksomhed, der har gode erfaringer andre steder i landet, siger direktør Helle Malene K. Olsen, Business Aabenraa, og tilføjer:

- Jeg kan sagtens se en masse god synergi i, at man sidder sammen med andre, der har egen virksomhed.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce