Annonce
Aabenraa

Vækstvirksomheder får ny rugekasse

Huset på Lejrvejen i Padborg er én af de tre adresser i Aabenraa Kommune, hvor Voxeværket rykker ind. PR-foto

Knap 3.000 kvadratmeter med plads til op til 50 virksomheder er, hvad virksomheden Voxeværket nu tilbyder vækstvirksomheder i Aabenraa Kommune. Det er godt at få kolleger, mener Business Aabenraa.

Aabenraa: Det bliver lidt som en slags ungdomsbolig, hvor man som ungt menneske bor sammen med andre i samme situation som én selv. Forskellen er blot, at Voxeværket er et kontorfællesskab, som huser mindre vækstvirksomheder.

Den sjællandsk baserede virksomhed Voxeværket er i fuld gang med at etablere sig tre steder i Aabenraa Kommune. Som nabo til ETU Forsikring på det tidligere rådhus i Rødekro, i Drivhuset i Bjerggade i Aabenraa og i Huset på Lejrvejen i Padborg. I alt knap 3.000 kvadratmeter nyrenoverede kontorfaciliteter.

- Vi har alt fra praktiserende læger og psykologer til salgshuse og franske virksomheder, der vil have en dansk satellit, boende, forklarer indehaver Henrik Oxe, Voxeværket, og tilføjer:

- Det er oftest virksomheden, der mangler et, tre eller fem kontorer, som definerer sit behov, og så sætter vi rammerne for det.

Virksomhederne i kontorfællesskaberne deler så et lille og et stort mødelokale, konferencefaciliteter, kantine, bespisningsmulighed og får fælles morgenmad hver anden uge.

I alt bliver der plads til mellem 40 og 50 virksomheder på Voxeværkets tre adresser i Aabenraa Kommune, oplyser Henrik Oxe.

Det gør Voxeværket


  • Lejer selv ejendomme, som fremlejes til mindre virksomheder.
  • Eller bruger sit koncept til at hjælpe andre væksthuse til at blive fyldt op.
  • Eller går sammen med eksisterende kontorfællesskaber, som kan nyde godt af Voxeværkets muligheder og netværk.

- En masse god synergi

Der er imidlertid ikke kun fysiske rammer, Voxeværket skaber. Det er typisk virksomheder, der kommer fra et kommunalt væksthusforløb, som bliver lejere.

- Vi vil gerne gå i kompagniskab med kommunerne for at skabe en god platform for at være ny i området, siger Henrik Oxe, der sammen med lokale erhvervsfremmeorganisationer formidler udviklingsaktiviteter og kurser.

I Aabenraa Kommune er Voxeværket da også i dialog med Business Aabenraa.

- Jeg tror, det gode ved kontorfællesskaber er, at man får nogle kolleger i stedet for at sidde hjemme. Her er der også tale om en etableret virksomhed, der har gode erfaringer andre steder i landet, siger direktør Helle Malene K. Olsen, Business Aabenraa, og tilføjer:

- Jeg kan sagtens se en masse god synergi i, at man sidder sammen med andre, der har egen virksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce