Annonce
Aabenraa

Vælgermøde i Aabenraa: Kulturhus bruger politikere i charmeoffensiv

Nygadehusets daglige leder, Bitten Lehmann Poulsen, vil bruge tirsdagens debatmøde offensivt. Arkivfoto: Claus Thorsted
Tirsdag eftermiddag lægger kulturhuset i Aabenraa lokale til et debatmøde i forbindelse med folketingsvalget. Og debatten mellem politikerne skal også vise, at Nygadehuset er til meget andet end musik.

AABENRAA: Det er ikke kun politikerne, der kæmper om vores opmærksomhed. Det samme gælder Nygadehuset.

Tirsdag eftermiddag åbner Aabenraas kulturhus for et debatmøde, som Nygadehuset selv i samarbejde med JydskeVestkysten/Aabenraa Ugeavis står bag. Og Bitten Lehmann-Poulsen ved godt, hvorfor hun har sagt ja til at være medarrangør.

– Jeg synes, det ville være dejligt, hvis flere fik øje på de kvaliteter, vi har. Flere kunne godt kende til huset, for med sådan et sted i Aabenraa har vi meget at være stolte af. Det er bestemt ikke alle byer, der har et kulturhus som vores, siger Bitten Lehmann-Poulsen.

Annonce

Vælgermøde i Nygadehuset

JydskeVestkysten/Aabenraa Ugeavis arrangerer i samarbejde med Aabenraas kulturhus, Nygadehuset, et debatmøde i forbindelse med folketingsvalget.

Det sker i Nygadehuset tirsdag den 28. maj klokken 17-19.

Følgende politikere kan du møde i Nygadehuset:

 • Theis Hommeltoft Kylling, Socialdemokratiet
 • Rune Christiansen, Radikale Venstre
 • Niels Flemming Hansen, De Konservative
 • Jan Køpke Christensen, Nye Borgerlige
 • Nanna Bonde, SF
 • Claus Hansen, Liberal Alliance
 • Henri Nissen, Kristendemokraterne
 • Peter Kofod, Dansk Folkeparti
 • Mogens Dall, Venstre
 • Torben Christoffersen, Partiet Klaus Riskær Pedersen
 • Lene Dalsgaard, Enhedslisten
 • Søren Haastrup, Alternativet

Ordstyrer: Bjarne Lindquist Bentsen, lokalredaktør på JydskeVestkysten/Aabenraa Ugeavis.

Alle er velkomne, men vi gør dog opmærksom på, at der maksimalt er plads til 100 tilhørere.

Hjælp til hvad som helst

Hun er stedets daglige leder og vil altså tirsdag eftermiddag være medvært for et arrangement, der nærmest slutter sæsonen af for Nygadehuset.

– Lige nu er vi i ydersæsonen af vores program, koncerterne er forbi og vender først tilbage efter sommerferien, men Nygadehuset er også andet end koncerter. Her kan man få hjælp til nærmest hvad som helst, siger Bitten Lehmann-Poulsen.

Helt slut med musik er det dog ikke, for tirsdag eftermiddag/aften under vælgermødet vil et af husets egne bands, Jungs, nemlig underholde med et par numre.

I selve debatten vil politikerne blive bedt om at forholde sig til emner som klima, tidlig pension samt et kombineret tema om flygtninge/migration og grænsekontrol.

Til sidst bliver der mulighed for at stille spørgsmål, som ikke har noget med de tre nævnte emner at gøre.

Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce