Annonce
Nordtyskland

Væltede træer under storm i Nordtyskland koster menneskeliv

Et træ er væltet ned over en villa i Berlin under en storm, der har raset over det nordlige og østlige Tyskland.

I store dele af det nordlige og østlige Tyskland meldes der om store træer, der er væltet i voldsom storm.

Seks mennesker er døde under en meget kraftig storm i det nordlige og østlige Tyskland. Mange steder er store træer væltet.

Fem af dødsofrene befandt sig i en bil, da vinde af stormstyrke fik træer til at vælte ned over køretøjet i den østlige delstat Brandenburg.

Mecklenburg-Vorpommern, Berlin og Hamburg blev også ramt med stor kraft af stormen.

En sjette person er af politiet meldt omkommet nær grænsen til Polen.

Adskillige mennesker er kvæstet af væltede træer i Berlin. Træer blev rykket op ved rode af det voldsomme uvejr. Huse er beskadiget, og biler og motorcykler er væltet.

Torsdag aften opfordrede redningstjenesten i Hamburg stadig byens borgere til at blive inden døre.

Redningstjenesten i Berlin har erklæret alarmtilstand i Berlin og siger, at det ikke kan holde trit med de par hundrede alarmopkald, man har modtaget.

Deutsche Bahn har aflyst togafgange i Niedersachsen, Slesvig-Holsten og Bremen. Flere flyafgange har været udsat i lufthavnene i Berlin, og der har været aflyste fly fra Hannover og Bremen.

I havnebyen Wilhelmshaven rev en kran på 1000 ton sig løs af sin forankring og blev ødelagt, da den faldt i havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Annonce