Annonce
Billund

Vær aktiv i den 3. alder

Ældrerådet har udgivet en folder med nyttige oplysninger for de ældre. Hør mere ved Ældretræf. Arkivfoto
Ældrerådet og Billund kommune inviterer til Ældretræf

Grindsted: I samarbejde med Billund Kommune inviterer Ældrerådet til ”Ældretræf – Aktiv 3. alder” i Vestermarkskirken onsdag den 30. oktober. Der sættes fokus på de tilbud, der er i kommunen til de ældre over 60 år, og de muligheder, der er for stadig at være aktiv.

Den lokale læge Kim Kristiansen, som er passioneret løber, holder foredrag i løbet af dagen. Desuden vil der være info stande fra Ældre Sagen, Danske Seniorer og Ældreidræt og undervejs serveres også kaffe og kage.

Arrangementet afsluttes af konstitueret direktør for Ældreområdet Pia Mejborn. Alle er velkomne til gratis træf denne eftermiddag fra kl. 13.30, pladser fordeles efter først-til-mølle princippet.

Tilmelding til formanden for Ældrerådet Gert Hansen på tlf. 2161 8000 eller på mail til hansengert12@gmail.com /HAS

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

JV-Panelet: Det mener vi om Mungo Parks nye navn, fredning af Marielundskoven og om patienter, som udebliver fra deres aftaler

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce