Annonce
Læserbrev

Vær cyklist i Billund by

Læserbrev: Lev livet spændende - og farligt.

Du ved aldrig, hvordan du kommer fra A til B (det er ikke den samme vej to dage i træk). Vejen kan være spærret - cykelstien kan være blokeret af arbejdsbiler - eller omdirigeret mod færdselsretningen. Asfalten kan være "raspet" op eller fuld af huller. Find nye veje og se om du kan komme frem for turister og andet godt folk.

Hvis det er muligt - når du cykler - bør du krydse fingre for, at du kommer levende ind og ud af rundkørslerne. Du kan blive i tvivl, om meningen er, at cyklisterne skal trække over i fodgængerfeltet. Det ser ikke ud til, at bilisterne regner med, at vi cyklister skal dele kørebane med dem. Jeg har de seneste to dage oplevet bilister, der mener, de har forkørselsret ud af rundkørsel - lige foran min cykel!

Det hjælper ikke at have retten på sin side hvis man ender i en hospitalsseng - eller et sted der er værre.

Husk at markere tydeligt hvor du skal hen. Hav cykelhjelm på og håb på, at du kommer hen, hvor du have tænkt dig - i et stykke.

Annonce
Rundkørsel Billund. Arkivfoto Alex Hermann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce