Annonce
Læserbrev

Vær cyklist i Billund by

Læserbrev: Lev livet spændende - og farligt.

Du ved aldrig, hvordan du kommer fra A til B (det er ikke den samme vej to dage i træk). Vejen kan være spærret - cykelstien kan være blokeret af arbejdsbiler - eller omdirigeret mod færdselsretningen. Asfalten kan være "raspet" op eller fuld af huller. Find nye veje og se om du kan komme frem for turister og andet godt folk.

Hvis det er muligt - når du cykler - bør du krydse fingre for, at du kommer levende ind og ud af rundkørslerne. Du kan blive i tvivl, om meningen er, at cyklisterne skal trække over i fodgængerfeltet. Det ser ikke ud til, at bilisterne regner med, at vi cyklister skal dele kørebane med dem. Jeg har de seneste to dage oplevet bilister, der mener, de har forkørselsret ud af rundkørsel - lige foran min cykel!

Det hjælper ikke at have retten på sin side hvis man ender i en hospitalsseng - eller et sted der er værre.

Husk at markere tydeligt hvor du skal hen. Hav cykelhjelm på og håb på, at du kommer hen, hvor du have tænkt dig - i et stykke.

Annonce
Rundkørsel Billund. Arkivfoto Alex Hermann
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce