Annonce
Debat

Vær sammen om de syriske flygtninge

Læserbrev: Det er uacceptabelt, at regeringen og et stort flertal i Folketinget nu vil tage opholdstilladelsen fra herboende syrere, som bidrager til det danske samfund. For Syrien er stadig et land i borgerkrig. Assad og hans regime er fortsat ved magten. Jeg vil derfor opfordre alle til at vise deres opbakning til vores syriske medborgere på Akseltorv i Kolding den 19. maj.

I 10 år har Syrien været i borgerkrig. Over 12 millioner mennesker har måtte flygte fra forfølgelse, tortur, drab og krig. Det er disse medborgere, som man nu vil sende tilbage til krigsforbryderen Assads velbefindende. Over 600.000 mænd kvinder og børn er ifølge FN’s Torturkomité tortureret. 130.000 er ifølge FN/UNHCR fængslet uden anden grund, end at de mener noget andet end Assad.


Annonce

Jeg opfordrer derfor alle til at sige NEJ til hjemsendelse af syriske flygtninge til Damaskusregionen og JA til menneskelighed.


Alle andre europæiske lande vurderer, at de nuværende forhold i Syrien er for farlige til at inddrage syriske flygtninges opholdstilladelser. EU siger nej. FN fraråder at sende flygtninge tilbage. Amnesty advarer og den danske ambassade i Damaskus er lukket af frygt for, hvad der kan ske medarbejderne.

En hjemsendelse af flygtningene til Damaskus strider efter min mening med Danmarks tradition for solidaritet med de dårligst stillede. Derfor bakker jeg op bag Dozana, Syrians for democracy and advocacy, som arbejder for demokrati, frihed og retsstat. Alt det som vi nu er ved at sætte over styr. For krigen i Syrien er ikke slut. Assads rædselsregime er fortsat ved magten.

Jeg opfordrer derfor alle til at sige NEJ til hjemsendelse af syriske flygtninge til Damaskusregionen og JA til menneskelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce