Annonce
Nordtyskland

Værft går rettens vej efter at have mistet milliardordre på krigsskib

De nye fregatter bliver den tyske flådes største fartøjer. Grafik: Bundeswehr.

KIEL: Værftet German Naval Yards i Kiel vil gå rettens vej, fordi ordren på at bygge den nye MKS 180 fregat til den tyske marine efter en licitation er gået til et hollandsk ledet konsortium.

- Efter grundig overvejelse har vi besluttet at klage over udfaldet af licitationen. Vi nærer betydelig tvivl, om beslutningen er retmæssig og vil tage eller juridiske muligheder i anvendelse, forklarede en talsmand for værftet mandag.

Hermed benytter værftet i Kiel sig af den ret til at klage over afgørelsen, som også indgår i loven om licitationer.

MKS 180 er et fleksibelt fartøj, der med få ændringer kan bruges til vidt forskellige opgaver. Der er budgetteret med en samlet udgift på 5,27 milliarder euro til at bygge i alt fire skibe af denne type.

Forbundsregeringens beslutningen om at lade ordren gå til et hollandsk-ledet konsortium har også vakt vrede hos regeringen i Kiel. Ministerpræsident Daniel Günther har tidligere kritiseret afgørelsen og kaldt den såvel uigennemtænkt som unødvendig. Efter hans mening er netop byggeri af krigsskibe en strategisk opgave, der er undtaget fra reglerne om, at projektet skal sendes i EU-licitation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce