Annonce
Nordtyskland

Værft i Flensborg taber milliardordre på to færger

Trods krisen var der fredag gode nyheder til de ansatte på værftet i Flensborg. Foto: Markus Scholz.
Usikker økonomi og forsinkede leverancer betyder, at værftet i Flensborg går glip af en ordre på to færger til en værdi af omregnet godt 3,3 milliarder kroner.

FLENSBORG: Det i forvejen kriseramte FSG-værft i Flensborg har fået en kæmpe lussing. Værftet har mistet en ordre til en værdi af 438 millioner euro eller omregnet over 3,3 milliarder kroner. Det skriver den australske avis The Advocate på nettet. Ordren omfattede to passagerfærger til rederiet TT-Line Company i Australien. Avisen skriver, at kontrakten er blevet opløst i gensidig forståelse. Det udtaler den australske minister for infrastruktur Michael Ferguson. The Adcocate forklarer, at årsagen til beslutningen er forsinkelser på andre leverancer fra værftet i Flensborg samt virksomhedens uvisse, økonomiske situation. Den kombination gør det usandsynligt, at værftet ville være i stand til at aflevere færgerne i rette tid. Det australske rederi har allerede givet ordren til et andet værft. Beslutningen betyder dog, at leverancen bliver forsinket, så de nye skibe først kommer i drift på ruten mellem det australske fastland og øen Tasmanien med udgangen af 2022.

Oprindelige skulle færgerne havde været afleveret i 2021.

Annonce

Årelang krise

Værftet røg ud i problemer i forbindelse med byggeriet af kæmpefærgen W.B. Yeats til et irsk rederi i 2018. Det trak ud med at få skibet færdigt, og i den tid manglede de forventede indtægter fra salget. Til sidst var likviditeten så anspændt, at den daværende ejer, norske Siems, måtte springe til med penge, så der kunne udbetales løn for januar 2019. Samme år overtog den tyske investor Lars Windhorst først en del og senere hele værftet gennem sit holdingselskab Tennor.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce