Annonce
Nordtyskland

Værftet i Flensborg ser ud til at overleve

Slesvig-Holstens økonomiminster, Bernd Buchholz, dræftede fredag værftets fremtid med ejer Lars Windhorst.
Som ejer af værftet i Flensborg mødte den tyske storinvestor Lars Windhorst fredag op på virksomheden med gode nyheder og løfter for fremtiden.
Annonce

FLENSBORG: Det lukningstruede værft i Flensborg ser ud til at kunne arbejde videre med reduceret bemanding. Værftets ejer, den tyske storinvestor Lars Windhorst, oplyste fredag, at selskaber under hans koncern Tennor Holding med virkning fra den 1. september overtager 350 af de i alt 650 ansatte på værftet. Dette løfte gælder også for samtlige 31 lærlinge og elever samt to andre, der er i gang med at gennemføre et studium med en blanding af praktisk og teoretisk undervisning.

Omkring 300 medarbejdere må forlade værftet og bliver i seks måneder ansat i et såkaldt transferselskab, der skal forberede dem på nye job.

Annonce

Nye ordrer

Lars Windhorst stillede desuden ordrer på to nye skibe i udsigt. Her foreligger der dog endnu ingen kontrakter.

- I disse svære tider er meget i opbrud. Men for mig er det vigtigt at bakke værftet og dets medarbejdere op. Jeg tror grundlæggende på virksomhedens fremtid, og støtter derfor endnu en gang via Tennor, sagde Lars Windhorst under sit besøg i Flensborg fredag.

Han betonede, at der nu venter en vanskelig periode med omstruktureringer.


For mig er det vigtigt at bakke værftet og dets medarbejdere op. Jeg tror grundlæggende på virksomhedens fremtid.

Lars Windhorst.


Fagforeningen IG Metall havde indbudt til topmødet på værftet, hvor også Slesvig-Holstens økonomiminister, Bernd Buchholz, og Flensborgs overborgmester, Simone Lange, deltog.

Efter planen tager retten i Flensborg allerede lørdag fat på at behandle værftets begæring om rekonstruktion. Begæringen fremsatte værftet i april.

Produktionen stod stille i månedsvis på grund af coronaepidemien, og de ansatte var hjemsendt med lønkompensation.

Lars Windhorst overtog værftet i 2019. Manøvren med at lade et andet af Windhorsts selskaber overtage virksomheden betyder, at værftet skulle kunne starte på en frisk uden gæld.

Annonce

Halvfærdig færge

Som formand for medarbejdernes repræsentanter i det såkaldte driftsråd, mener Thomas Jansen, at et mindre værft kan videreføres på den korte bane med de to nye ordrer. Han opfordrer samtidig værftets tidligere ejer, norske Siem, til at betro værftet opgaven med at afslutte byggeriet af færgen Honfleur. Den halvfærdige færge ligger til kajs på værftet.

- Hr. Windhorst vil inden for kort tid præsentere ordrer på to skibe. Dette koncept sikrer værftets overgang til et et nyt selskab, hvor alle overenskomster fortsat gælder, forklarede Michael Schmidt fra IG Metall i Flensborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Livsstil

1870 motionister får mere plads

Annonce