Annonce
Nordtyskland

Værftskrise: Job i Flensborg er delvist reddet

Byggeriet af kæmpefærgen W.B. Yates trak voldsomt ud og drænede værftets pengekasse for likviditet. Arkivfoto: Michael Staudt.

FLENSBORG: Medarbejderne på værftet i Flensborg kan ånde delvist lettet op, efter investoren Lars Windhorst i august overtog samtlige aktier i den nødlidende virksomhed. 100 ansatte kommer dog på tvungen deltid indtil et endnu ikke afgjort tidspunkt næste år. Hidtil har kun 20 været berørt af denne ansættelsesform. Det skriver mediehuset NDR.

Værftet kom i akut krise under den tidligere, norske ejer, Siem. Efterspørgslen på skibe fra Flensborg fejler ikke noget. Men færdiggørelsen af blandt andet kæmpefærgen W.B. Yates til et irsk rederi blev i 2018 voldsomt forsinket. Det drænede værftet for likviditet i en grad, så det var en udfordring at udbetale lønninger.

Værftet lægger nemlig så at sige ud for rederne, der først betaler størstedelen af prisen, når et skib er afleveret til den nye ejers tilfredshed. Lange forsinkelser tærer derfor voldsomt på værftets kapital.

Værftet i Flensborg har omkring 650 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce