Annonce
Kolding

Værkstedskæde fik underskud efter et år med åbning af otte nye værksteder

Tvillingerne Anders (tv.) og Martin Skorstensgaard åbnede deres første autoværksted i 2009 i Fredericia, og i dag er der 25 værksteder i kæden. I løbet af 2019 åbnede kæden otte nye værksteder. Arkivfoto: Søren Gylling
Målet om at blive landsdækkende blev nået i 2019, og de store investeringer betyder, at kæden fik underskud. - Det afgørende har været, at vi er vækstet, og at vi nu er landsdækkende, siger direktøren.

Kolding: I starten af 2019 var der omkring 180 ansatte i værkstedskæden Skorstensgaard. Ved udgangen af året var tallet steget til omkring 360.

Det kører stærkt hos kæden, der i 2019 åbnede otte nye værksteder, og i dag står kæden bag 25 værksteder over hele landet. Samlet beskæftiger kæden i dag lige i underkanten af 400 medarbejdere.

Ambitionen om at etablere et landsdækkende netværk af værksteder kan også ses på bundlinjen. For første gang har selskabet røde tal. Underskuddet landede på 1,6 millioner mod et overskud i 2018 på 7,3 millioner kroner.

Annonce

- Vi har vækstet kraftigt sidste år og forbedret os til yderligere vækst. Samtidig har vi også styrket ledelseslaget i virksomheden, så vi kan vokse yderligere i 2020. Set i det lys er vi godt tilfredse med resultatet, siger Anders Skorstensgaard, der er administrerende direktør.

Han ejer kæden sammen med sin tvilling Martin Skorstensgaard, og de har i løbet af 2019 også købt syv tidligere partnere ud, så de ejer alle værkstederne i kæden.

- 2019 var et investeringsår. Næste år har vi sorte tal igen, siger Anders Skorstensgaard.

Akademi har kostet

Tvillingerne Anders og Martin Skorstensgaard åbnede deres første autoværksted i 2009 i Fredericia, og allerede året efter kom næste værksted til i Kolding. Siden har kæden haft base i Kolding, hvor der i dag er 35 ansatte på hovedkontoret. Kæden forventer at åbne yderligere et par værksted i 2020 i de større byer.- Vi kunne godt mærke corona de første to-tre uger. Men så er omsætningen kommet igen, og vi har også lavet en del markedsføring. Så vi kommer ud med et nulresultat i de første tre måneder af corona-krisen.

Anders Skorstensgaard, direktør i Skorstensgaard


- Vi havde planlagt efter et resultat omkring nul i 2019. Det afgørende har ikke været, om det var et lille plus eller et lille underskud. Det afgørende har været, at vi vækstet, og at vi nu er landsdækkende. Det gør også, at vi bliver attraktive for store flådeaktører. Samtidig har vi fået gang i akademiet, og vi har styrket ledelseslaget, siger Anders Skorstensgaard.

Tvillingerne Anders (th.) og Martin Skorstensgaard ejer sammen værkstedskæden Skorstensgaard, der har hovedkvarter i Kolding. Arkivfoto: Søren Gylling

Akademiet skal blandt andet sikre, at tingene bliver gjort ens på alle værksteder, og det har kostet en del af starte det op, lyder det fra direktøren.

- Det har krævet en del ressourcer at etablere vores akademi. Det er ligesom, når du bliver ansat i McDonald’s så skal du også gennem et internt uddannelsesforløb. Vi vil sikre, at vi gør tingene ens på alle værksteder, siger Anders Skorstensgaard, og fortsætter:

- Strategien er fortsat at kæmpe for lavere bilregninger til hr. og fru Danmark. Det er vores primære målgruppe. Men når vi bliver landsdækkende, så kan vi tilbyde noget til andre aktører, fordi vi ligger i hele landet. Det kan være de større flådekunder og forsikringsselskaber, og så skal vi udnytte stordriftsfordelene, siger Anders Skorstensgaard.

Annonce

Forventer overskud

I starten af corona-krisen var kæden hårdt ramt, men lige nu er direktøren optimistisk.

- Vi kunne godt mærke corona de første to-tre uger. Men så er omsætningen kommet igen, og vi har også lavet en del markedsføring. Så vi kommer ud med et nulresultat i de første tre måneder af corona-krisen, og det er vi faktisk godt tilfredse med. Så vi forventer også, at vi kommer ud af 2020 med et fornuftigt overskud, siger Anders Skorstensgaard.

Annonce
Kolding For abonnenter

Landsholdsmålmand ved godt, at hun nu er et forbillede for drenge og piger: Men jeg jo stadig bare den samme Lene Christensen fra Marstrup i Sønderjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Kolding

Flere dropper corona-køen og køber hjemmetest: - De er røget op som nummer et bedst sælgende vare i hele kæden

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Annonce