Annonce
Sydjylland

Værkstedskæde sender coronavideo ud til kunder

Tvillingerner Martin og Anders Skorstensgaard har på ti år opbygget en kæde med 25 værksteder. Samtlige værksteder skal nu efterleve de forholdsregler, som ledelsen har optaget på video. Arkivfoto: Søren Gylling
Hos Skorstensgaard har ledelsesgruppen udarbejdet en række forholdsregler, der skal forebygge coronasmitte i kædens værksteder. Det gælder også kunderne.

Statsminister Mette Frederiksen havde knapt lukket lukket Danmark ned onsdag i sidste uge, før Anders og Martin Skorstensgaard gik i gang med at forberede deres virksomhed på den vanskelige og uforudsigelige coronasituation.

Tvillingebrødrene ejer virksomheden Skorstensgaard, der består af 25 værksteder, og sammen med ledelsesgruppen gik de i gang med at udarbejde en beredskabsplan.

- Det har vi gjort af to årsager. Først og fremmest for at inddæmme smitten. Dernæst for at skabe tryghed for vores kunder og ansatte. I en sådan situation er vi sårbare, så det er et tiltag for at sikre vores kundegrundlag, forklarer Anders Skorstensgaard.

Hele torsdag gik de i gang med en videoproduktion med otte forholdsregler, som både ansatte og kunder skal følge. Blandt andet skal der holdes afstand til både kolleger og kunder, hver anden stol være tom, når man bruger kantinen, rengøringen i både værkstederne og bilerne intensiveres, ligesom der skal benyttes håndsprit.

- Hver gang vi sender en ordrebekræftelse til en kunde, bliver videoen vedhæftet. Det gør vi for at vise, at vi tager situationen alvorligt og bekymrer os om både vores eget og vores kunders helbred, siger Anders Skorstensgaard, der selv er hovedperson i videoen.

Annonce

Forholdsreglerne

De forholdsregler, som Skorstensgaards ansatte og kunder skal efterleve, er:

- Afspritning i indskrivningen - skranke og håndtag - sker to gange om dagen. Når kunden afleverer sin nøgle ved skranken, skal vedkommende træde en meter tilbage. En ansat spritter nøglen af.

- Mekanikerne skal tørre rat, gearstang og håndbremse af, før og efter reparation og bruge handsker, når de arbejder i en kundes bil.

- De ansatte skal vaske hænder ofte og bruge håndsprit.

- Informationen fra Sundhedsstyrelsen skal være synlig for kunder og medarbejdere.,

- Ansatte skal holde forskudt middagspause, og hver anden stol skal være tom.

- Når ansatte taler sammen, skal der være to meters afstand, ligesom der skal holdes afstand til eksterne leverandører.

- I omklædningsrum, toiletter og kundetoiletter skiftes håndklæder ud med papir.

Flere har bestilt tid

Endnu har epidemien ikke haft økonomiske konsekvenser for hans virksomhed. Kunderne holder fast i deres aftaler, og nogle steder er der endog kommet flere ordrer i bogen end normalt.

- Mange er beordret hjem fra arbejde, og så har de tid til at få lavet deres bil. På den måde er vi trods alt heldige i vores branche, at der stadig er biler på vejene – selv om det ikke er så mange for tiden, siger Anders Skorstensgaard.

Han mindes ikke en lignende situation nogensinde, og derfor har han og den øvrige ledelse udarbejdet flere nødplaner.

- Jeg har aldrig været ude for noget lignende, og derfor reagerer vi så voldsomt, som vi gør. Men hellere bruge en masse tid og ressourcer på at lave planer, der ikke bliver til noget, end ikke at være forberedt, siger Anders Skorstensgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce