Annonce
Haderslev

Værtsfamilier er i søgelyset

Tre af de unge, der netop har afsluttet et udvekslingsophold i Haderslev taler godt for at blive værtsfamilie. Pressebillede
AFS Interkultur Haderslev Lokalforening skal i gang med at finde nye værtsfamilier for udvekslingsstuderende i det kommende skoleår.
Annonce

HADERSLEV: AFS Interkultur Haderslev Lokalforening er i øjeblikket på jagt efter værtsfamilier for udvekslingsstudenter, der efter planen skal ankomme til Danmark til august.

- Som værtsfamilie får man en hel unik oplevelse, hvor man sammen kan stifte bekendtskab med en ny kultur og et nyt sprog, og måske også se egen kultur i et nyt perspektiv, fortæller Dorte Jørgensen fra AFS Interkultur Haderslev Lokalforening.

- Alle kan være værtsfamilier. Det vigtigste er, at man har lyst og hjerterum til at have et ungt menneske boende, at man er nysgerrige og giver plads i livet til et nyt familiemedlem, siger hun videre.


Alle kan være værtsfamilier. Det vigtigste er, at man har lyst og hjerterum til at have et ungt menneske boende

Dorte Jørgensen, ASF Haderslev


Udvekslingsstudenterne er mellem 16 og 18 år gamle, og går typisk i skole på Haderslev Katedralskole.

Blandt de nuværende udvekslingsstuderende er Léonie fra Frankrig. Hun fortæller, at et år i  Haderslev er et år, hun aldrig vil glemme.

- Jeg har mødt så mange fantastiske mennesker og en utrolig god kultur, der har gjort det nemt for mig at være mere åben. Det har været en utrolig oplevelse at kunne udveksle et år, og også for værtsfamilien.

Francisco, der er udvekslingsstudent fra Portugal, og ligeledes har tilbragt et år i Haderslev, fortæller at oplevelsen af at være udvekslingsstuden har været en af de mest utrolige oplevelser i hendes liv.

- Jeg har fået mulighed for at lære dansk kultur, sprog og selvfølgelig en masse fantastiske mennesker at kende. Det er bestemt en rutsjebane siden starten, men hvert sekund på min udveksling var det værd, og jeg føler mig meget taknemmelig for at have mødt så vidunderlige mennesker gennem dette år, siger hun om tiden som udvekslingsstudent.

Er man interesseret i at blive værtsfamilie kan Dorte Jørgensen kontaktes på tlf. 51922974.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Regionalt For abonnenter

Underretninger om belastede børn fortsætter på rekordhøjt niveau: Ekspert savner viden bag tallene

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce