Annonce
Sydjylland

Værtshus bliver pyntet med kulørte lamper til tv-optagelse

Jeppe Frostholm (t.v.) og Esben Mourier er rekvisitører på krimi-serien 'Hvide Sande,' der indtil videre er planlagt til at tone frem i otte afsnit på TV 2 i løbet af 2021. På billedet her er makkerparret ved at gøre klar til ophængning af kulørte lamper på det lokale værtshus Æ Karklud, hvor der skal optages scener onsdag aften og natten til torsdag. Foto: Henrik Breum
Onsdag aften og natten til torsdag bliver der optager scener til en krimiserie på værtshuset Æ Karklud i Hvide Sande.
Annonce

Hvide Sande: De har før givet en hånd med på produktioner som 'Bedrag,' 'Badehotellet,' 'Sommeren '92,' 'Fasandræberne,' 'Mødregruppen,' 'All inclusive,' 'Dan Dream,' '2900 Happiness' og 'Solkongen' - og nu er de i sving på Søndergade i Hvide Sande.

Esben Mourier og Jeppe Frostholm er rekvisitører, og på denne solbeskinnede onsdag er de ved at pynte lidt på værtshuset Æ Karklud, der blandt andet bliver udstyret med kulørte lamper på facaden:

- Ja, vi prøver at gøre det pænt og lækkert for kameraet. Vi håber, det kommer til at se pænt ud, siger 59-årige Esben Mourier.

TV 2 og Deluca Film har indgået en lejeaftale med kvinden bag disken, Anita Harris, og ude ved vejen hænger et opslag, der fortæller, at 'Kluden er lukket 22. juli på grund af optagelser til TV 2-serien Hvide Sande':

- Vi er den afdeling, der står for den del, man ser på film, tilføjer Esben Mourier og forklarer videre, at der senere kommer lysfolk, som opsætter lamper og projektører, der ikke bliver at se på tv-skærmen - men som også er 'en del af det kunstneriske udtryk,' som Esben Mourier formulerer det.


Vi prøver at gøre det pænt og lækkert for kameraet. Vi håber, det kommer til at se pænt ud.

Esben Mourier


Der er vist noget med, at Helligåndskirken på den anden side af vejen også skal illumineres, så det gule bygningsværk i senromansk stil kommer til at tage sig godt ud i krimiserien med Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen i hovedrollerne.

Annonce

Byens sjæl og unikke tone

Esben Mourier og Jeppe Frostholm er freelancere, og de er hyret ind i hele produktionsperioden, der strækker sig til hen på efteråret:

- Vi arbejder med nogle små nedslag rundt omkring til de scener, der er skrevet. Så vidt, jeg har forstået, så har forfatterne gået rundt her i byen og snakket med de venlige indfødte, siger Esben Mourier.

Indehaveren af Æ Karklud i Hvide Sande, Anita Harris, har modtaget en betaling, der svarer til en normal dagsomsætning på værtshuset, som TV 2 og Deluca Film har lejet et døgns tid i forbindelse med optagelser til en ny krimiserie. Foto: Henrik Breum

Bag manuskriptet til 'Hvide Sande' står A.J. Kazinski, som dækker over makkerparret Anders Klarlund og Jacob Weinreich, der har haft stor succes med deres krimiromaner både nationalt og internationalt.

De har ad flere omgange boet i Hvide Sande for at få de rette indtryk at skrive ud fra:

- Vi ledte efter byens og områdets puls - efter Hvide Sandes sjæl og unikke tone. Plottet og karaktererne voksede frem i mødet med byen, så man kan næsten sige, at byen har skabt serien. Ambitionen med 'Hvide Sande' er at skabe en romantisk, spændende, varm og humoristisk tv-serie, der yder byen fuld retfærdighed, udtalte Anders Klarlund og Jacob Weinreich i en pressemeddelelse, da optagelserne begyndte i slutningen af juni.

Annonce

Æblejuice kan ligne spiritus

Tirsdag var Jeppe Frostholm og Esben Mourier i gang med værktøj inde på Æ Karklud, hvor der blandt andet er monteret persienner i vinduerne, så udtrykket er det helt rette, når der onsdag aften og natten til torsdag bliver sagt 'klar til optagelse' på værtshuset.

De to rekvisitører fortæller, at de skal være helt færdige klokken fire onsdag eftermiddag, hvor skuespillerne begynder at møde ind.

Esben Mourier siger videre, at det aktuelle rekvisitørarbejde også kan bestå i at flytte en dartskive, der måske hænger forkert i forhold til kameravinklen. Og så skal der skaffes nogle alkoholfri øl og noget æblejuice, der kan ligne spiritus.

Jeppe Frostholm borer et par diskrete huller i facadens murværk, så de kulørte lamper kan komme til at hænge perfekt, inden det store filmhold rykker ind her på hjørnet af Søndergade og Fyrvej:

- De filmer hele natten, og så kommer vi og rydder op. I morgen tidlig er det hele væk, og så er der plads ved baren igen, siger Esben Mourier.

Klokken 10 torsdag formiddag bliver Æ Karklud atter tilgængelig for stamkunder og andet godtfolk i Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce