Annonce
Sønderborg

V endnu engang nedstemt: S afviser at sende SFO-penge tilbage til forældre

Alle SFO'er åbnede igen den 8. februar. Det var samme dag, som børnene i 0. til 4. klasse måtte komme tilbage i skole efter at have været sendt hjem siden den 21. december 2021. Arkivfoto: Henrik Rath
Venstre ønsker at tilbagebetale i alt 1,6 millioner kroner til forældre, der ikke har kunnet anvende SFO'erne fra januar til 8. februar 2021.

Sønderborg: Socialdemokratiet siger for tredje gang nej til at tilbagebetale de såkaldte SFO-penge, hvilket ærgrer Claus Klaris (V), som er formand for børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune.

Han havde sammen med sit parti endnu en gang stillet forslag om, at forældrene i kommunen skal have de penge tilbage, som de under nedlukningen har betalt til SFO'en.

- Jeg havde håbet, at vi kunne mødes om det, fordi mange børnefamilier har det hårdt grundet covid-19, men det kunne vi ikke, siger formanden.

Annonce

Forslaget blev også afvist i februar, men Venstre har bragt det på banen igen, efter at det kom frem, at Sønderborg Kommune har haft et mindre forbrug på 120,6 millioner kroner i 2020.

Ukendt covid-19-regning

Denne gang skulle pengene returneres for perioden januar 2021 til den fulde genåbning af de pågældende tilbud, men Venstre har ikke kunnet finde en finansiering inden for børne- og uddannelsesudvalget egen økonomiske ramme. Derfor er socialdemokratiet imod, forklarer Jesper Smaling (S).

Han er næstformand i børne- og uddannelsesudvalget og medgiver, at det er en vanskelig sag.

- Selv om børnene ikke har været i SFO'erne, har vi stadig haft masser af udgifter til blandt andet løn og husleje. Samtidig er flere af de overførte penge fra sidste år øremærket til indsatser, der kun er skubbet. De skal stadig gennemføres og komme vores børn til gode. Vi kan ikke pege noget, der skal skrottes for at finde pengene, siger Jesper Smaling og udtrykker forståelse for, at nogle forældre er blevet økonomisk udfordret af covid-19.

Det er et af Claus Klaris hovedargumenter for en tilbagebetaling, men her minder næstformanden om, at ingen endnu kender regningen for pandemien.

- Covid-19 har medført et behov for et større fokus på trivsel, fordi flere er blevet ensomme og har haft andre udfordringer under nedlukningen. Det er vigtigt for mig, at vi har mulighed for hjælpe de børn og unge, hvilket også koster, siger Jesper Smaling.

Han så gerne, at kommunerne blev kompenseret med penge fra statskassen for at dække den regning, som en tilbagebetaling vil medføre.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce