Annonce
Sønderborg

V-forslag om tilbagebetaling af SFO-penge blev igen nedstemt

Det blev formentlig sidste gang, at byrådet onsdag havde møde i HR-huset i Havnbjerg. Fra juni tages den gamle byrådssal på rådhuset igen i brug. Foto: Henrik Rath
Venstre forsøgte igen at få et flertal i byrådet til at stemme for et forslag om at tilbageføre forældrebetaling for SFO og klub efter coronanedlukning. Men forslaget faldt.

Sønderborg: Det formentlig sidste byrådsmøde i HR-huset i Havnbjerg, der har været brugt på grund af mere plads under afstandskravene i forbindelse med corona, blev samtidig et kort et af slagsen.

Det godt en halv time korte møde blev indledt med en genganger i form af et forslag fra Venstre om tilbageførsel af forældrebetaling for SFO og klub under coronanedlukningen i 2021. Venstre har for et par måneder siden haft forslaget på byrådsmødet, men trak det tilbage i udvalget for at arbejde med det igen.

- Der er mange, som har mistet et indtægtsgrundlag under corona. Vi vil med dette gerne understøtte de hårdt prøvede familier. Vores forslag ser vi gerne finansieret af som et træk af kommunekassen, sagde formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Claus Klaris(V).

Annonce

Kommunens regnskab for 2020 er nu gjort op og viser et mindre forbrug på 120,6 mio. kroner. Beløbet for tilbagebetaling ligger på omkring 1,6 mio. kr. ud fra en vurderet tilbagebetaling på i alt 2,7 mio. kr. men samtidig en skønnet mindre udgift til søskendetilskud og fripladser på i alt 1,1 mio. kr.

- Vi stemte for nylig i økonomiudvalget for at udsætte udlicitering af rengøringen med et halvt år, fordi det var vigtigt for socialdemokratiet. Det her betyder noget for os, så man kunne måske vise samme velvilje, supplerede Tage Petersen(V).

Undrelse

Men flertalsgruppen holdt fast.

- Jeg synes ikke, at det her kan sammenlignes med rengøringssagen. Det er en del af et projekt, hvor vi her har hele sagen på bordet. Og så undrer det mig, at hvis man vil en tilbagebetaling, hvorfor så ikke til de forældre, som betalte under nedlukningen i 2020, sagde Jesper Kock(S).


Der er mange, som har mistet et indtægtsgrundlag under corona. Vi vil med dette gerne understøtte de hårdt prøvede familier. Vores forslag ser vi gerne finansieret af som et træk af kommunekassen.

Claus Klaris(V), formand for børne- og uddannelsesudvalget


Partifællen Jesper Smaling, der lige som sin navnebror, er medlem af børne- og uddannelsesudvalget så ikke nogen ændring i sagen i forhold til behandlingen på sidste møde.

Dermed gik forslaget nok en gang til afstemning, hvor der var modstand fra 21 (Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Fælleslisten).

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Varde

Kreativ redningsaktion: Naturbussen reddede turister fra overnatning på oversvømmet halvø

Annonce