Annonce
Danmark

V-kommuneformand om mail: Ingen taler om Venstres politik

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Formanden for Venstres kommuneforening i Jammerbugt Kommune er utilfreds med den megen uro i partiet.

Bekymring. Det er et meget anvendt ord i Venstres bagland i øjeblikket efter den offentlige uro, der har præget partiet de seneste uger.

Torsdag aften kunne Jyllands-Posten erfare, at Venstres regionsafdeling i Nordjylland samme dag havde sendt en mail, der udtrykte netop bekymring, til partiets formandskab.

Mailen til V-formand Lars Løkke Rasmussen, næstformand Kristian Jensen og partisekretær Claus Richter skete som opfølgning på det møde, der blev afholdt onsdag aften i den nordjyske regionsafdeling.

Over for Politiken bekræfter Venstres kommuneforeningsformand i Jammerbugt Kommune, Morten Grønborg Larsen, at mailen blev sendt til partitoppen.

- Det er rigtigt, at vi blev enige om at sende en mail til ledelsen. Men vi kunne ikke blive enige om noget konkret andet end det, vi har skrevet – at vi udtrykker bekymring, siger han.

Venstres bagland har de seneste uger med frustration set til, hvordan de interne stridigheder mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har taget form som et offentligt skuespil.

Det har skygget for den politik, som det næststørste parti i Folketinget har at tilbyde, mener Morten Grønborg Larsen.

- Der ligger det, at når man taler om Venstre i medierne, så taler man om formand og næstformand.

- Det er da problematisk, at det ikke er Venstres politik, der tales om. Det er der ikke nogen, som kan være tilfredse med, siger han til Politiken.

Torsdag aften mødtes kommuneforeningsformændene i Region Syddanmark til et lignende møde.

Her diskuterede de fremtiden for Venstres topfigurer, men lysten til at dele tankerne med offentligheden var ikke stor efter mødet.

- Vi har haft en god og åben drøftelse af de forhold, vi har i Venstre, og det har vi betragtet som et internt møde, og det gør vi fortsat, og det tager vi nu med til hovedbestyrelsesmødet, sagde Leif Krarup, der er formand for regionsbestyrelsen i Region Syddanmark.

Han havde ingen kommentarer til, om der fortsat er tillid til Venstres ledelse.

Mandag mødes kommuneformændene i Region Midtjylland, og onsdag er der møde i Region Sjælland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Danmark

I Nordjylland har de flyttet et fyrtårn: Men det er ikke første gang, en fantastisk flytning vækker opsigt

Annonce