Annonce
Danmark

V-kommuneformand om mail: Ingen taler om Venstres politik

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Formanden for Venstres kommuneforening i Jammerbugt Kommune er utilfreds med den megen uro i partiet.

Bekymring. Det er et meget anvendt ord i Venstres bagland i øjeblikket efter den offentlige uro, der har præget partiet de seneste uger.

Torsdag aften kunne Jyllands-Posten erfare, at Venstres regionsafdeling i Nordjylland samme dag havde sendt en mail, der udtrykte netop bekymring, til partiets formandskab.

Mailen til V-formand Lars Løkke Rasmussen, næstformand Kristian Jensen og partisekretær Claus Richter skete som opfølgning på det møde, der blev afholdt onsdag aften i den nordjyske regionsafdeling.

Over for Politiken bekræfter Venstres kommuneforeningsformand i Jammerbugt Kommune, Morten Grønborg Larsen, at mailen blev sendt til partitoppen.

- Det er rigtigt, at vi blev enige om at sende en mail til ledelsen. Men vi kunne ikke blive enige om noget konkret andet end det, vi har skrevet – at vi udtrykker bekymring, siger han.

Venstres bagland har de seneste uger med frustration set til, hvordan de interne stridigheder mellem Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har taget form som et offentligt skuespil.

Det har skygget for den politik, som det næststørste parti i Folketinget har at tilbyde, mener Morten Grønborg Larsen.

- Der ligger det, at når man taler om Venstre i medierne, så taler man om formand og næstformand.

- Det er da problematisk, at det ikke er Venstres politik, der tales om. Det er der ikke nogen, som kan være tilfredse med, siger han til Politiken.

Torsdag aften mødtes kommuneforeningsformændene i Region Syddanmark til et lignende møde.

Her diskuterede de fremtiden for Venstres topfigurer, men lysten til at dele tankerne med offentligheden var ikke stor efter mødet.

- Vi har haft en god og åben drøftelse af de forhold, vi har i Venstre, og det har vi betragtet som et internt møde, og det gør vi fortsat, og det tager vi nu med til hovedbestyrelsesmødet, sagde Leif Krarup, der er formand for regionsbestyrelsen i Region Syddanmark.

Han havde ingen kommentarer til, om der fortsat er tillid til Venstres ledelse.

Mandag mødes kommuneformændene i Region Midtjylland, og onsdag er der møde i Region Sjælland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce