Annonce
Vejen

V-kommuneformand: - Statsministeren må æde sine ord i sig

Jan Møller Pedersen, Holsted. Foto: Steen Rasmussen
Mandag var der generalforsamling i Venstre i Vejen Kommune. I sin beretning slog formand Jan Møller Pedersen til lyd for, at Mette Frederiksen står til en stor stilling som finansekspert, hvis hun har ret i, at regeringen kan låne milliarder til corona-nedlukninger og test uden det har den fjerneste betydning for landets økonomi.

VEJEN: Generalforsamlingen i Venstre i Vejen Kommune blev mandag aften holdt på Hotel Rødding. Efter mødet fortalte partiets borgmesterkandidat Morten Thorøe om sine visioner for Vejen Kommune.

Men inden da kunne deltagerne høre formand Jan Møller Pedersens beretning om det forgange år i foreningen.

Han sagde blandt andet:

Annonce

- En skønne dag komme statsminister Mette Frederiksen (S) til at æde sine ord igen, eller også må der komme nogle fra finansverdenen og headhunte hende, for hun må i så fald kunne noget med økonomi, som andre ikke har gennemskuet tidligere.

Derpå fokuserede han på den indsats, som der er ydet fra sundhedsvæsenet i kampen mod covid-19:

- I de seneste måneder har det også drejet sig om at oprette testcentrer og vaccinationscentrer, så alle kan blive testet og nu også vaccineret mod corona. Det er et stort apparat, der er blevet bygget op på kort tid, og det er noget, som virkelig koster det offentlige penge. Jeg mener at have hørt, at driften af testcentrerne i RegionSyd koster dobbelt så meget som driften af ambulancevæsenet i RegionSyd.

- Det lyder på vores regering, at vi har penge nok, og ellers investerer vi os bare ude af det, siger statsministeren, for det er ifølge hende gammeldags at tænke i besparelser, hvis man kommer til at mangle penge.

Regningen kommer

Jan Møller Pedersen tror,  at der kommer en regning, når alle, der ønsker det, er blevet vaccineret.

- Beslutningen om at slå et helt erhverv ned, nemlig mink-erhvervet. Den, håber jeg, får et efterspil, og jeg håber, at sagen bliver taget op ved rigtig mange grundlovsarrangementer på lørdag.

- Jeg føler bestemt ikke, at grundloven blev overholdt, da mink-erhvervet blev lukket ned med meget få dages varsel, og jeg føler mig ikke overbevist om, at smittefaren var så voldsom iblandt minkene, som det blev gjort til i de dage. Det er et meget voldsomt indgreb i disse minkavleres grundlovssikrede rettigheder.


Jeg føler bestemt ikke, at grundloven blev overholdt, da mink-erhvervet blev lukket ned med meget få dages varsel, og jeg føler mig ikke overbevist om, at smittefaren var så voldsom iblandt minkene, som det blev gjort til i de dage. Det er et meget voldsomt indgreb i disse minkavleres grundlovssikrede rettigheder.

Jan Møller Pedersen


Annonce

En fejl

Jan Møller Pedersen kom også ind på landspolitiske emner på årsmødet mandag aften.

- Jeg begræder, at Inger ikke længere kunne finde sig en plads i Venstre, og set i bakspejlet, mener jeg, at det var en fejl at vælge hende til næstformand, fordi den post, er en post i skyggen af den siddende formand, hvor man ikke i samme grad kan ytre sine meninger, som hvis man var menigt folketingsmedlem. Der er højt til loftet i Venstre, men lige netop på næstformandsposten, er der altså lige knapt så højt.

- Vores formand Jakob Ellemann har været udskældt, og det har ikke været nemt at operere som oppositionspolitikere her i corona-tiden. Nogle har ment, at man skulle stå sammen om regeringen, og med andre ord lade dem regere egenrådigt - der har de så også gjort - og andre har efterlyst en skarpere kurs fra oppositionens side, så stort set uanset hvad Jakob foretog sig, så blev det kritiseret.

- Derfor har nogle allerede udråbt det kommende kommunal og regionsvalg til et sandsynligt katastrofevalg for Venstre, for det er jo allerede lige om lidt. Men når man ser de seneste meningsmålinger, vidner de jo om hvor hurtigt, det kan gå i politik, og hvor hurtigt procenterne kan flytte sig. Så i Venstre er vi fuld af fortrøstning, og ser med spænding frem til det kommende valg til november. Vi har igen samlet en flok rigtig dygtige kandidater, og når vi om 14 dage har holdt opstillingsmøde, er vi klar til at tage fat, understregede V-formanden.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video - Bro helt lukket for første gang i 91 år: Sejl med over Alssund

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Sydjylland

Knap en million syddanskere er fuldt ud vaccinerede: Men smitten stiger i syv ud af ti syd- og sønderjyske kommuner

Billund

Patienter kommer fra hele landet til gynækolog i Billund: De skal mærke, at de er i gode hænder her

Vejen

Efterårsferien indledt med en dag i bevægelse

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Vejen

Brobisserne: Mudder - det er noget man spiser

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Mand slipper for fængsel efter dødstrusler: - Jeg kommer tilbage og slår dig ihjel

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Varde

Kunderne bliver, efter at Kirsten har betalt 50.000 for to sure smileyer: - Du får mig ikke til at sige, at loven er retfærdig

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Vejen

Tage Svendsen har Danmarks fjerdestørste græskar: - Jeg vil over 300 kilo næste år

Annonce