Annonce
Aabenraa

V og S i mundhuggeri: Stort ståhej før stort flertal

Venstres Philip Tietje blev en smule træt af Socialdemokraterne, da byrådet onsdag aften behandlede sagen om frigivelse af 2,8 millioner kroner til vinterbadefaciliteter ved Sønderstrand i Aabenraa. Arkivfoto: Jacob Schultz
De 2,8 millioner kroner til vinterbadefaciliteter ved Sønderstrand i Aabenraa blev som ventet frigivet, men det gik ikke stille for sig.

Aabenraa: Pyha. En time og 38 minutter.

Det var det tidsmæssige facit efter debatten om frigivelsen af de budgetvedtagne 2,8 millioner kroner til etablering af vinterbadefaciliteter ved Sønderstrand. Mange tog ordet, om end det skete online. Ikke mindst Socialdemokraterne og Venstre ønskede at give deres besyv med om sagen, der blev indledt i kultur- og fritidsudvalget, inden den blev begæret i byrådet, fordi udvalgsformand Lars Kristensen (V) kom i mindretal og sagen derfor landede i økonomiudvalget.

Her fortrød udvalgsformanden imidlertid, og sagen blev sendt til fornyet behandling i hans udvalg. I mellemtiden var Kurt Andresen fra Slesvigsk Parti kommet på andre tanker, og derfor var der lagt op til paradekørsel i byrådssalen onsdag aften.

Annonce

Sådan gik det ikke helt, selvom anlægsbevillingen blev vedtaget med et solidt flertal på 20-11. Et godt projekt med tidssvarende faciliteter, indledte udvalgsformanden ellers.

Dét sagde V og S

Misligholdelse af budgetforlig eller ej. Bølgerne mellem især byrådets to største partier gik højt. Venstre var ikke enig i, at Socialdemokratiet kunne springe fra frigivelsen af de 2,8 millioner kroner uden at bryde et budgetforlig. Omvendt mente S'erne, at den var helt gal med den måde, projektet var kommet til verden på.

- Min eneste mulighed for at holde projektet i live var at benytte mig af standsningsretten og begære sagen i byrådet, sagde Lars Kristensen.

- I vores parti er vi optaget af demokratiske og inddragende processer. Den politiske proces er vigtig, fordi den giver ejerskab af projekterne. Den her sag indeholder næsten ingen af delene, lød det fra gruppeformand og borgmesterkandidat Erik Uldall Hansen (S).

- Nu har jeg hørt fire socialdemokratiske indlæg, og jeg er ikke imponeret, sagde Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by.

- I over ti år har vinterbadning været en stigende trend i Danmark, og under coronaen er det nærmest eksploderet. Også i Aabenraa. Og i over ti har de organiserede vinterbadere i ViA (Vikingeklubben i Aabenraa, red.) kæmpet en utrættelig kamp for permanente faciliteter, sagde Theis Hommeltoft (S), der var substitut for partifællen Dorrit Knudsen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Aabenraa

De havde en fest: Sønderjysk købstad var med i Falch-video

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Sydjylland

Blandt de nominerede: Koret der fik borgmester til at græde

Annonce