Annonce
Aabenraa

V og S i mundhuggeri: Stort ståhej før stort flertal

Venstres Philip Tietje blev en smule træt af Socialdemokraterne, da byrådet onsdag aften behandlede sagen om frigivelse af 2,8 millioner kroner til vinterbadefaciliteter ved Sønderstrand i Aabenraa. Arkivfoto: Jacob Schultz
De 2,8 millioner kroner til vinterbadefaciliteter ved Sønderstrand i Aabenraa blev som ventet frigivet, men det gik ikke stille for sig.

Aabenraa: Pyha. En time og 38 minutter.

Det var det tidsmæssige facit efter debatten om frigivelsen af de budgetvedtagne 2,8 millioner kroner til etablering af vinterbadefaciliteter ved Sønderstrand. Mange tog ordet, om end det skete online. Ikke mindst Socialdemokraterne og Venstre ønskede at give deres besyv med om sagen, der blev indledt i kultur- og fritidsudvalget, inden den blev begæret i byrådet, fordi udvalgsformand Lars Kristensen (V) kom i mindretal og sagen derfor landede i økonomiudvalget.

Her fortrød udvalgsformanden imidlertid, og sagen blev sendt til fornyet behandling i hans udvalg. I mellemtiden var Kurt Andresen fra Slesvigsk Parti kommet på andre tanker, og derfor var der lagt op til paradekørsel i byrådssalen onsdag aften.

Sådan gik det ikke helt, selvom anlægsbevillingen blev vedtaget med et solidt flertal på 20-11. Et godt projekt med tidssvarende faciliteter, indledte udvalgsformanden ellers.

Annonce

Dét sagde V og S

Misligholdelse af budgetforlig eller ej. Bølgerne mellem især byrådets to største partier gik højt. Venstre var ikke enig i, at Socialdemokratiet kunne springe fra frigivelsen af de 2,8 millioner kroner uden at bryde et budgetforlig. Omvendt mente S'erne, at den var helt gal med den måde, projektet var kommet til verden på.

- Min eneste mulighed for at holde projektet i live var at benytte mig af standsningsretten og begære sagen i byrådet, sagde Lars Kristensen.

- I vores parti er vi optaget af demokratiske og inddragende processer. Den politiske proces er vigtig, fordi den giver ejerskab af projekterne. Den her sag indeholder næsten ingen af delene, lød det fra gruppeformand og borgmesterkandidat Erik Uldall Hansen (S).

- Nu har jeg hørt fire socialdemokratiske indlæg, og jeg er ikke imponeret, sagde Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by.

- I over ti år har vinterbadning været en stigende trend i Danmark, og under coronaen er det nærmest eksploderet. Også i Aabenraa. Og i over ti har de organiserede vinterbadere i ViA (Vikingeklubben i Aabenraa, red.) kæmpet en utrættelig kamp for permanente faciliteter, sagde Theis Hommeltoft (S), der var substitut for partifællen Dorrit Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Politikere underkender embedsmænd: Centralisering af feriepasning i SFO er en ommer

Annonce